tirsdag 28. november 2017

Panellakk drivved

Mitt tips er Jotun panellakk hvit i taket, Lady interiørbeis på veggene. Denne får du i masse forskjellige farger, bla. Drivved ) Ellers har Tyrilin også en interiørbeis som er verdt å sjekke ut, har ikke testet denne selv. Fargeprøvene er å betrakte som veiledende. Vær oppmerksom på at treverkets egenfarge, påføringsteknikk, sugeevne og antall strøk vil påvirke fargen.


Nordsjö Original Panellakk motvirker gulning av panelet og gir det et varig, naturlig utseende.

Det er viktig å huske på at underlagets farge vil påvirke den endelige fargen. Påføring av Panellakk er en transparent behandling av treverket og er underlaget relativt nytt og lyst, blir fargen du legger på også preget av det lyse. Fargekode: deler fargeløs base, deler drivved , del valnøtt, del hvitkalket). Fargeløs base er interiørbeis uten noe tilsatt fargepigment. Bland alt sammen (base og ferdig beis) i en stor bøtte.


PANELLAKK : Panellakk kan brukes på nytt treverk for å beholde den lyse fargen lenger, eller for å lysne gammelt, gulnet treverk. Overflaten bør rengjøres med trerens før påføring. Tidligere lakkert flate pusses lett for å gi den nye lakken god vedheft.

Denne hytta hadde mørkt, gammelt panel som ble lysnet med panellakk. LADY Pure Nature interiørbeis gir treverket en vakker og naturlig matt overflate. Beisen trenger inn, gir dybde og fremhever den naturlige strukturen i treet. Underlag er svært forskjellige, noe er veldig tørt og sugende, mens andre kan ha en panellakk på.


Dette vil alltid påvirke sluttresultatet. Noen steder passer det best med ett strøk, mens på en del sugende underlag må det to strøk til for å få et jevnt, helhetlig og transparent resultat, forklarer hun. De har også snekret og beiset noen møbler.


Blant annet salongbordet på stuen. Her har de brukt Drivved og Hvit. Ikke blandet sammen, men som to forskjellige strøk.


Gulvet har fått lov til å forbli ganske lyst, og blir dermed en ekstra fin kontrast til de litt røffe og maskuline detaljene. Fargesetter gulnet panel i ett strøk! Nå kan du endelig forvandle ditt mørke gule trepanel til en lys, transparent og lekker gråtone!


Drivved Panel Mix panel er en meget spennende fasade panel. Panelet har en ujevn ubehandlet overflate i varierte naturlige tre toner. Innvendig panel brukes som oftest på vegg og tak, kan også brukes som brystningspanel mm. Kan monteres stående, liggende eller diagonalt.


Jeg skal kle den ene veggen i stua med drivved.

Hos MAXBO finner du behandlet panel til innvendig bruk som glattpanel og skyggepanel. Kjøp på nett eller i butikk. JOTUN Panellakk kommer i harmoniske farger, mens interiørbeisen finnes i unike farger som får frem din personlige stil. Jeg elsker drivved farge,så vi bestemte oss for å legge ny bordplate.


Plankene er ganske tykke og de ble pusset ned litt og påført et strøk med drivved beis fra lady Eg og hadde drivved beis på stovebordet mitt, men eg mala berre rett over med litt maling! Fine hus du har, kan jo fungere fint som bokstøtte. Jeg har blandet både drivved og skumring i olje. Fult mulig, bare å bruke resepten i en oljebase;) MEN fargen blir gulere, siden oljen i seg selv er gul.


Derfor blir resultatet penere og mer likt drivved hvis du påfører en beis først og klar olje på toppen. Regn med at fargen blir litt mere gylden da også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg