fredag 10. november 2017

Drep ikke en sangfugl sitater

PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Probeer het vandaag nog! Ingen har det som favoritt. Finch, det finnes en type mennesker man er nødt til å skyte før man kan si goddag til dem.


Småen sitt univers er ikkje så stort, men det er mykje å sette spørsmålsteikn ved. Til hjelp i huset og som en erstatning for mor, er den sorte Calpurnia. Det å oppdra barn uten en hvit dame i huset, er ikke akseptert i de finere kretser. Barnas tante er opprørt over hvordan Småen oppfører seg – hun må læres til å få manerer som kreves av en ung dame.


Tom Robinson, en sort mann, er tiltalt for å ha voldtatt en hvit. Hva er å drepe en sangfugl ? Historien ble satt under den store depresjonen i Maycomb, Alabama, og sentrerer rundt Finch-familien. Atticus, faren, en fremtredende advokat, tar en sak som forsvarer en uskyldig svart mann.


Peck mottok Oscar for beste hovedrolle det året, og filmen fikk også Oscar for beste manuskript. Etter dette hørte vi ikke noe mer fra forfatteren, før hun i år, over år etter debuten, kommer med en oppfølger til historien om Scout og familien hennes. Harper Lee er i dag en eldre dame på år.


En opprivende rettssak hvor en farget mann er urettmessig anklaget for voldtekt på en hvit kvinne står sentralt i handlingen. Romanen regnes som en moderne amerikansk klassiker. Byen står foran eit rettsdrama: Ei kvit kvinne har vorte valdteken av ein svart mann, og Småen sin far skal vera forsvarar. Men sangfuglene gjør da ingen fortred? Lave priser og rask levering!


Norges største bokutvalg på nett. Kjøp boken billigere hos Adlibris! Nå har vi åpnet julebutikken! Et gavekort er den perfekte gaven! Vi møter den respekterte advokaten Atticus Finch (Gregory Peck) og hans familie.


Skyt så mange skjærer dere vil, men husk at det er en stor synd å drepe en sangfugl. Norsk (bokmål) av ledig. Mer info og hylleplassering. VG har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Verdal kommune bygde et signalbygg til rundt 1millioner kroner med det nye teaterbygget på Øra.


Dette er ensidig positivt for Verdal nasjonalt, fastslo teaternestoren Arnulf Haga. Drep aldri en sangfugl. Men nu har ikke kommunen penger til å drifte sykehjemsplasser og krangelen er startet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg