onsdag 29. november 2017

Blindgang

Norges største bokutvalg, finn din favoritt! Jørn Lier Horst er i stor form med sin ferske kriminalroman Blindgang. Han leverer en helstøpt roman - et rent blinkskudd.


Til gjengjeld har han lært mye om livet, og det nyter bøkene om ham godt av. Skildringene av etterforskningens kronglete vei gjennom grums til klarhet, kombinert med en solid dose menneskekjennskap, gjør Blindgang til en roman man føler seg litt klokere av å ha lest.

Svært lave priser på norli. Gratis frakt over 300. Sjekk beholdning - klikk og hent i din Norli-bokhandel.


Wistings standhaftige tro på rettferdighet gir resultater, men likevel er det ikke livet som vinner. Nye refleksjoner settes i gang idet vi forlater fortellingen. Sammen med sin ettårige datter Maja flytter alenemoren Sofie Lund inn i huset hun har arvet etter morfaren.


Men da må han gå på tvers av alle lojalitetsbånd og undergrave tilliten til etaten han selv er en del av.

Det kan være det at jeg kjenner karakterene godt, og at oppskriften alltid er den samme, men jeg syntes historien ble litt overtydelig. Alenemoren Sofie Lund flytter inn i huset hun har arvet etter morfaren. Sofie har betalt noen for å vaske og tømme huset for alt han etterlot seg.


Den tiende Wisting-boken. Morfaren var en vanskelig og. Det gjør den sjeldent troverdig, og samtidig litt flat, forsterket av en refererende og småtørr stiltone og en underutviklet sans for psykologisk bredspektret karakterskildring.


Blindgang er den tiende kriminalromanen med William Wisting i hovedrollen. Denne bloggeren: Bjørn Bakken. Uhelbredelig lesehest. Leser mest krim og vanlig skjønnlitteratur.


Startet denne bloggen i oktober. Men så skulle jeg et par dager på sykehus, og der passer det ikke med tung litteratur for å fordrive tiden. Valget var alt annet enn tilfeldig – JLH er den norske krimforfatteren jeg har lest mest av. Han skriver godt, og handlingen foregår i for meg kjente strøk.


Blindgang ” er blitt solgt til land og de aller fleste forlag har valgt å bruke bildet av et gammelt, forlatt hus på forsiden.

Man må virkelig lese boken for å forstå hvorfor. Rett før jul sendte Sandstone Press, min forlegger på engelske språk, meg en forside designet av Freight Design i Glasgow. Se hva andre mener om denne. Hummel-saken har plaget William Wisting i over et halvt år. Pris kr 1(spar kr 22).


Blindgang lå lengst og solgte mest på Månedens bestselgere i fjor. Vi har tatt en prat med ham om hva som inspirerer ham og om hva som fikk ham til å velge å bli forfatter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg