fredag 22. februar 2019

Japansk interiør

Nordisk og japansk design har siden det 20. Kunst, arkitektur, design og interiør finner inspirasjon i håndverk, detaljer, farger. BoConcept - et gledelig samarbeid mellom to store design.


Oslo har perler du må vite at er der. Japansk estetikk, dansk funksjonalitet.

En izakaya er en japansk bar med småmat. Designere som Finn Juhl, Børge Mogensen og Hans J. Wegner tok til seg den japanske forkjærligheten for rene linjer og respekt for materialer, og treverk fikk økt fokus. Brunt og blått, nyanser sterkt forankret i japansk kultur, ble hentet inn på porselen og i møbler. Med årene har også Japan fattet interesse for skandinavisk design.


Kontrast iboende i japansk stil av interiør , tett knyttet til møblene. Det er i motsetning til den generelle bakgrunnen til finishen, så designene er laget enten i svært mørke farger, eller så mye som mulig avklart. Objektets overflate er praktisk talt uten struktur og ser perfekt ut.

I over år har vi skapt kreative løsninger for interiør og håndverk. Bestill interiørkonsultasjon og søm i dag, eller besøk vår butikk for inspirasjon. Sasaki er i 30-årene og lever alene i Tokyo.


For noen år siden fikk han nok. Lyst treverk, rene linjer og naturlige materialer er stikkordene for én av årets sterkeste trender. Legg inn en kommentar.


Japantorget på Majorstuen selger bare japanske ting(bl.a. matvarer), men ikke så mye interiør - kun noen skjermbrett, sist jeg skjekket. De er bare kjempestilige! I denne butikken finner du også masse fint japansk porselen, fat, skåler, sakebeger, tekanner og -kopper. Er forresten enig med TS at japansk design virkelig er noe å få sansen.


Stort utvalg av fint interiør. Rask og enkel handel på Ellos. Kjente merkevarer til gode priser. Les mer om interiør på Botrend her Farvel, gamle kjærlighetsbrev.


Fotografier og souvenirer er blant det siste man går gjennom. Hun rev de beste sidene ut av fotoalbumene, og beholdt heller ikke alle negativene. Tre har alltid vært det mest brukte bygningsmaterialet i Japan.

Sakura er et japansk ord for japanske kirsebærtrær og spesielt deres blomster. Sakura har en veldig sterk tilstedeværelse i japansk kultur og er ofte funnet som et dekorativt element. I dag har kirsebærtreet blitt et symbol på Japan.


I Japan vasker man seg før en går i karet slik at vannet ofte blir brukt av mange. Karene er også dypere og til å sitte i (altså ikke ligge), mye vann og vannet renner ofte over når en setter seg oppi. Så det blir mye vann på det badet!


Mer som damprom å regne. Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.


For dette interiøret kjennetegnes av svært enkel belysning, er lysekroner i japansk stil nesten blottet for dekorasjoner og dekorelementer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg