onsdag 3. april 2019

Kokt linolje

Finn laveste nettpris her. Tradisjonell, ufarget linolje til benkeplater, kjøkkenbord og lignende. Holder til 8–m² avhengig av tresort. Linolje eller linfrøolje er fra gammelt av brukt som bindemiddel i maling.


Ekte linoljemaling består av kaldpresset kokt linolje og mineralpigmenter. I tillegg kan malingen tilsettes en liten andel sikativ, for tørkeegenskapene sin del.

Malingen kan tilpasses bruken ved å enten tilføre mer olje, eller vegetabilsk terpentin. Kokt linolje er først og fremst overflatebehandlig siden denne tørker. Den kan legges oppå rå linolje.


Første strøk bør alltid ha 5- terpentin for bindingen sin skyld. Nye lag med kokt linolje kan smøres direkte på gamle lag av linolje. Når linolje blir brukt som mindre tilsetninger, særlig til utendørsmalinger, er det i form av kokt linolje , som er linolje som er foroksidert og tyknet ved gjennomblåsing av luft ved 120–1°C og så tilsatt sikkativ. LINOLJE KOKT 1L Malerolje for interiør- og utvendig bruk. Olje til håndrørte malinger, sparkelmasse og som båtolje.


Jotun kokt linolje er et vegetabilsk naturprodukt med meget god inntrengingsevne.

Sikker levering Enkel betaling Åpent kjøp dager. Av denne linen framstilles rå linolje av høyeste kvalitet. Etter en oksideringsprosess får man kokt linolje som tørker raskere og brukes til malingsproduksjon m. Svensk linolje inneholder ingen løsningsmidler eller andre tilsetninger. Rå linolje er ideelt for impregnering av tre.


Ettersom jeg har erfaring med både rå og kokt linolje på børsestokker så tenkte jeg å dele den her. Hvis man er tilhenger av at det lukter sardin i olje av geværet så bruker en rå linolje. Hvis en ikke er tilhenger av det foran nevnte så bruker man kokt linolje.


Kaldpressa linolje har lang tørketid. Ho vert difor bruka til framstilling av kunstnarmåling. Varmpressa eller kokt linolje.


I dag vert linolje til vanleg framstilt ved at linfrø vert finmalne og verma opp før ein pressar ut olja. Olje for interiør- og utvendig bruk. Kan brukes som olje til håndrørte malinger, sparkelmasse.


Liberon kokt linolje er rå linolje som det er blåst varmluft gjennom. Ved å gjøre dette, kortes tørketiden. Dersom du stryker rå eller kokt linolje på overflaten og den får sin glans og kraft tilbake er det trolig en linoljemaling du har å gjøre med.


Tvilstilfellene kan være når malingen er en blanding av alkyd og linolje.

Ren linoljemaling blir med tiden matt og krakkelerer i små, små ruter som sitter godt fast. Den gulnar mindre än kokt linolja. Används mest för tillverkning av standolja, oljefärger och kitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg