tirsdag 16. april 2019

Soverom kjeller

Tips og råd til innredning og oppussing av kjeller på nettsidene til SINTEF. For deg som skal bygge. Du får tilgang til ca. En ubrukt kjeller rommer et stort potensiale for fremtidig bruk.


Avhengig av størrelse, takhøyde og forhold kan du finne plass til alt fra din egen vinkjeller eller kjølerom til trimrom, kjellerstue eller andre former for oppholdsrom. Før du går i gang med å forvandle kjellerboden til soverom bør du imidlertid tenke gjennom en del aspekter.

Det er flere krav om det skal være et godkjent soverom i kjeller. Det er krav til lys inn på rommet ( lysflate tror jeg). Tror ikke dette punktet trenger å være oppfylt om rommet var godkjent som soverom da det ble bygget.


Lag rom i kjelleren gir videre råd om tiltak mot radon i eksisterende kjeller. Fortsatt søknadsplikt ved bruksendring. Mange er ikke klar over det, men omgjøring av kjellerrom eller bod til bolig er bruksendring, og bruksendring er søknadspliktig.


Huseieren må derfor søke kommunen og få godkjenning før kjelleren tas i bruk som bolig. Se hvordan riktig gardiner kan sørge for at du blir kvitt den kklassiske kjeller – følelsen.

Stor, innholdsrik og innbydende familiebolig med 3(4) soverom , kjellerstue, P- kjeller og solrik hage. Nå vet jeg ikke om du har kjeller , eller en underetasje. I så tilfelle må du også søke om disp. Har du kjeller i huset ditt? Bruker du den som oppholdsrom eller soverom - kanskje til og med som barnerom?


Vi firer ikke på kravene som sikrer trygghet og helse, men forenkler andre krav. Dette betyr at flere boder med små grep kan gjøres om til oppholdsrom. Forutsetningen er at rommene er inne i boligen og at boligen er fra før 1. Denne anvisningen behandler ombygging av kjeller til boligrom i egen bolig, det vil si bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel. Anvisningen gir oversikt over krav til ytterkonstruksjoner, inneklima, romhøyde og dagslys, og hva de kan bety for muligheten til å bygge om. Videre viser den fuktsikker oppbygning av gulv, vegger og overganger.


Denne artikkelen er en fagartikkel først og fremst for eiendomsmeglere. Les mer om reglene på vår forbrukernettside Bolig360. Slik kan du gjøre om loft og kjeller til boligareal.


Reglene gjelder bare for boliger fra før 1. Det vil si at det ble søkt om bygging eller ombygging før denne datoen. Vi gir deg tips og råd for hvordan du skal lage oppholdsrom i kjeller her! Ombygging og innredning av kjeller til boligrom 727.

Hoveddelen Hoveddelen av en bolig består av boligrom som oppholdsrom (for eksempel stue, kjellerstue, arbeidsrom, bibliotek), soverom , kjøkken, kjølerom, entré, vindfang, våtrom og oppvarmede glassrom. Rom som brukes til kommunikasjon mellom disse rommene, inngår i hoveddelen. Når du skal gjøre om bod til soverom , kjøkken eller annet oppholdsrom må du passe på at alle relevante tekniske krav blir ivaretatt.


I praksis betyr dette følgende: hvis en kjeller ( eller annet tilleggsareal) er innredet som et soverom eller annet p-rom, er det ikke feil å betegne rommet akkurat slik det er innredet, selv om. Tidligere har det blant annet vært krav om minst meter takhøyde og minstekrav til størrelse på bod og oppbevaringsplass i hybler og utleiedeler. Konkret gis det nå unntak fra flere tekniske krav når boligeier for eksempel søker å gjøre om kjeller til stue eller at en bod gjøres om til soverom innenfor en boenhet. Det er vaskerom i kjeller med plass til oppstilling av egen vaskemaskin og tørketrommel. Leiligheten har tre soverom og innredet rom i kjeller.


Forvandling fra kald kjeller til et lunt rom. Selv om prisen for renovering av en kjeller vil variere betydelig, ser vi i vår prosjektdatabase at de fleste boligeiere betaler omlag kr 250i snitt når de får renovert sin kjeller av en profesjonell entreprenør. Dette er en smaksprøve på artikkelen i lav oppløsning.


I kjeller og underetasje kan det skjule seg store kostnadsfeller. Gammel kjeller ble som ny Den gamle kjelleren ble som ny etter at ekteparet rehabiliterte det 3år gamle huset i Melsomvik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg