fredag 22. juli 2016

Hva er trykkimpregnert trevirke

Finn Impregnert Material. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Hva menes med riktig bruk. Med riktig bruk menes rett kvalitet på rett plass.


For forbrukere er det to klasser av trykkimpregnert tre i salg i Norge. Dette er klassene A og AB. AB er det vanligste og mest brukte. Det er som regel AB du finner lagerført i byggevareutsalgene.


Cu-impregnert trevirke , eller ny-impregnert trevirke som det gjerne kalles, er trevirke som er impregnert med kobbersalter (men ikke med krom og arsenikk som den gamle varianten). Arsenforbindelser er giftige for mange organismer i små konsentrasjoner og kan forårsake kreft. Restriksjoner mot CCA. Krok- og lift-containere. Siden det ikke er praktisk mulig å skille mellom nytt, kobberimpregnert materiale (som ikke er farlig avfall), fra kobber-krom-arsen- impregnert materiale (som er farlig avfall), må alt trykkimpregnert materiale inngå i denne avfallstypen og dermed håndteres som farlig avfall.


Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Trykkimpregnert trevirke er beskyttet mot råte- og insektangrep og har betydelig lengre levetid enn uimpregnert trevirke. Forutsetningen er at trykkimpregneringen er foretatt forskriftsmessig, etter godkjente metoder og med godkjente impregneringsmidler.


Klasse B er også trykkimpregnert tre for bruk over mark. Inntrengningskravet er kun mm fra enhver side, og minst mm fra enhver endeflate i yteveden. Opptakskravet for midlet er det som er godkjent i klasse B. Kun ferdig bearbeidede emner får impregneres. Trevirke vil òg innehalde kvister, nokre som går heilt ut til kambiet og utgjer basis for greinene til treet, og andre som er inneslutta av veden. Kvistveden skil seg vesentleg frå anna trevirke både når det gjeld utsjånad og tekniske eigenskapar.


Selv om treverket er impregnert, har det godt av ekstra beskyttelse, men dersom du akkurat har satt fra deg hammeren, kan du puset lettet ut: Før du starter, må du passe på at det er helt tørt. Som medlem på viivilla. Vi i Villa - din tipser i villahverdagen. Impregnert trevirke er trevirke som har fått presset impregneringsmidler inn i treverket under trykk. Impregneringen hindrer angrep av mikroorganismer som sopp, bakterier og lignende.


Eksempler på dette er tremøbler, trapper eller gjerder til bruk utendørs. Skjematisk oppbygning av fiberstrukturen i trevirke. Denne anvisningen beskriver trevirkets struktur og de materialegenskapene til bartre- og løvtrevirke som har betydning for anvendelse av tre til bygningsformål.


Trelast i form av plank, bor lister og liknende er behandlet i Byggdetaljer 571. Littegrann kobber tåler vi greit, og en liten mengde kobber er tillatt i drikkevann. Likevel: Kobber ER en gift. Men det er ikke alltid prisen på produktene gjenspeiler holdbarheten. Det mest holdbare mot råte er stort sett det som er trykkimpregnert , sier seniorforsker Per Otto Flæte ved forskningsinstituttet Treteknisk.


Selv ville han valgt impregnert trevirke eller ubehandlet kjerneved som han ville beiset, dersom han skulle bygd terrasse i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg