torsdag 28. juli 2016

Løkendrakt sølv

Til Løkenbunaden brukes en halssølje, brystsølje, hekter, mansjettknapper, ørepynt, ring, veskelås og beltespenne. Mange ønsker i tillegg et sølvbelte. Alt av sølv og tilbehør til Løkenbunaden. Vi tar vare på tradisjoner.


Løkendrakt sølv

Vi har originalen - bestill den hos oss i god tid! Sølv kjøpt hos oss monteres kostnadsfritt. Bunaden lages i blått eller svart stoff og har ullbroderier på forstykket og ryggen.


Både jakken og capen er uten broderier, men har en sølvhekle i halsen. Du får capen og jakken i fargene blå eller sort. Dvs at sølvet er i gullfarge. Sølvet til Løkendrakten er forgylt. Av nødvendig sølv trenger du veskelås, beltespenne, hekter, mansjettknapper, sprette og brystsølje.


Løkendrakt sølv

Kniv til Løkenbunaden ( Sølv ) kr 4. Mansjettknapper til Løkendrakt kr 1. Norske Bunader syr mer enn 1typer bunader og folkedrakter fra hele Norge. Stort utvalg innen bunadsølv og annet bunadstilbehør. Sølvknappene og sølvpennene som brukes på Løkendrakten er formstøpt av 9sterling som er den internasjonale standarden for rent sølv. Vi lager knappene i et tradisjonelt femblads-rose mønster som er det mest brukte mønsteret i sølvet til denne bunaden.


Bunadsølvet på Sørlandet deles inn i to varianter: øst og vest. Vestagderbunaden består av store skålsøljer med lyst sølv og forgylet skåler. Bolesøljer dominerer Austagderbunaden og består stort sett av lyst sølv eller lyst sølv og forgylte skåler, men har også utvalg av oksidert sølv.


Sølv i knappesølje og mansjettknapper er en rekonstruksjon, utarbeidet etter modell ved Borgarsyssel Museum, gitt av gullsmed Kjell Borgen. Produsent er Sigmund Espeland AS Gull-og sølv varefabrikk, Årnes etter avtale med Østfold Bygdekvinnelag. Husk at det må tas mål av bunaden før produksjon, slik at når bunaden er ferdig syd passer den perfekt til den som skal bære bunaden. Sølv vil komme i tillegg, send epost om tilbud om ønsket - Kan leveres i sort og blått - Vi skreddersyr etter dine personlige mål - års erfaring i bransjen.


Kort leveringstid på ca. I tillegg kan man få sølvbelte, ørepynt, ring og skospenne. Dette er søljer og annet bunadsølv som har blitt levert inn som skrapsølv hos oss, og som vi ikke har hatt hjerte til å smelte om.


Løkendrakt sølv

Spesielt kom det jo inn en del under krigen, for da måtte man levere sølv for å få kjøpt sølv. Det ødelegger rett og slett sølvet , forklarer Andresen. En slik sølvpuss vil derimot være utmerket for helt hvitt sølv. Problemet er at folk ikke får med seg hvilket middel de skal bruke til bunadssølvet sitt.


Min oppfordring til folk er å skaffe seg kunnskap om sølvet sitt før de begynner å pusse, legger hun til. Komplett utval av vakkert sølv til bunaden din. Det rette bunadsølvet med livstidsgaranti, laga på Voss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg