tirsdag 12. juli 2016

Støpe betong potter

Trenger du hjelp til støping? Legg inn anbud gratis hos oss! Når du selv støper betong har du dessuten mulighet til å sette farge på betongen ved å tilsette fargepulver.


Støpe betong potter

Det kan du lese mer om i denne artikkelen: Farget betong – slik støper du med betong i farger. Støpeform til betong. Når du skal støpe betong , er det ofte nødvendig med en støpeform. Den lille skålen skal du bruke 5g betong , 1ml vann og ca.


Til den store skålen skal du bruke 7g betong , 1ml vann og ca. Vi anbefaler deg å starte med små former først, slik om lysestaker og potter , så du kan prøve deg frem på teknikken. Dersom du skal støpe potter , smører du den største formen godt på innsiden og den mindre på utsiden. Hvis du bruker potter med hull i, taper du krukkene.


Myrås forteller at betong har mange flere bruksområder enn blomsterkasser. Bord- og benkeplater, hagemøbler, lysestaker, krakker og belegningsstein er bare noe av det du kan støpe selv. I stedet for ferdig stein, kan du bruke slike støpeformer som her om du skal støpe små plattinger eller ganger i hagen – Lurt. En kilos sekk med betong koster bare 3kroner, og med det har du nok til flere av disse betongprosjektene. Her er noen forskjellig betongkrukker.


Jeg har tenkt å lage noen store også – som jeg kan ha større planter i = mer betong , lengre tørketid og mye tyngre å løfte. Helst på innsiden på den største og undersiden på den minste, slik at tapen blir presset mot betongen for å forhindre at tapen glipper pga oljen. Slike krukker er dyre å kjøpe, så det er mye å spare på å lage selv. Begynn med å lage en perfekt mal som du deretter kan bruke hver gang du skal støpe en krukke. Bestill drømmeferien med Agoda.


Støpe betong potter

Fyll ¾ av formen til innerkrukken med betong. Ta ut malen når den har tørket, det tar to dager. Da får du dem aldri ifra hverandre. Det er mindre klatt en du tror. Betong er et fantastisk materiale, og Weber Hobbybetong er en støpemasse for alle.


Stadig flere begynner nemlig å få øynene opp for hagemøbler av betong. Ikke fyll inner- og ytterformen samtidig. Du kan støpe bord og benker, krukker og potter , bed til blomster, urter og grønnsaker. La støpt betong for å sette opp og tørke over natten. En sekk med finbetong koster ca kroner og det eneste du trenger for å få.


Støpe betong potter

Ta litt betong fra mannen som støper mur i hagen. Mosaikkbiter kan du for eksempel støpe inn ved å feste dem med dobbeltsidig teip i formen eller ved å trykke dem inn i betongen før den stivner. Her har en veninne vært på hobbykveld og de har støpt blomsterpotter i betong. Vil du dekorere med pensel og vann gjøres også dette mens materialet fortsatt er bløtt.


Du bestemmer selv hvor store potter du vil ha plass til. På tunet støpes fugleba blomsterpotter og betongheller for å nevne noe. Ballong-sverd til Sjørøverfest! Nå har jeg laget en vase eller blomsterpotte eller lyslykt eller hva nå.


Betong forbinder vel de fleste med noe tungt, byggeplasser og. Det man trenger er: Betong , vann, håndkle og nåe å henge håndklet. Dette sparer tid fordi armeringen er en del av betongen , og du slipper å benytte nettarmering. Hell betongen mellom plastpottene og sand oppi den innerste så den holder den flytende betongen nede.


Noen av plaspottene var vanskelig å få av, men hadde jeg smurt mer olje på plastpottene hadde det sikkert gått bedre. Et døgn senere når betongen har tørket og plastpottene klippet av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg