torsdag 18. august 2016

Maling av panel

Maling av panel

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Maling av panel

Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Finn laveste nettpris her. Når det gjelder maling av ubehandlet panel , kan man enten legge to-tre ganger kvistlakk på kvist før man grunner, eller eventuelt bruke en sperregrunning. Sperregrunning er et alternativ hvis panelet har veldig mye kvist, men man må kjøre to fyldige strøk med denne for å få isoleringseffekten, sier Sørensen.


Husk å vaske veggen, så malingen får heft. Trekk ut stifter og spikere før du går i gang med jobben. Vær nøye med maskering og dekkpapp for å unngå søl. Bruk kvist- og sperregrunning, så slipper du å kvistlakkere. Påfør grunning og maling med en rull på forlengerskaft.


Vi har pusset opp slike vegger i mange år og etter hvert har jeg lært at det viktigste er å få sparklet og pusset stygge hull, få fjernet løse rester av gammel maling (ved å pusse, først med et grovt papir, deretter med et finere) og tette de største sprekkene med Jotun Malefug. På varme sommerdager tørker vanntynnbar maling raskt. På malingsspannet vil det stå hva slags temperatur som er best, sier malermester hos Alliero, Cecilie Marie Ski Breen til ifi. Vask panelet med trerens for ubehandlet panel , og husvask eller interiørvask for tidligere malt panel.


Skyll godt med rent vann. Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten. Her finner du alt du trenger å vite om maling og beis. Mal panelet med Ambiance SuperFinish maling som er beregnet på panel , og velg glansen du ønsker.


Velg glans for matt utseende og for halvblank. Påfør malingen først med malerull og etterstryk med en pensel som er dyppet i maling slik at du dekker not og fjær. Mal 2–bord av gangen med rull og etterstryk før malingen tørker.


Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise inne. Når du skal male panel , er maling med god dekkevne alfa og omega. Velg blant et stort utvalg interiørmaling fra leverandører som Jotun og Scala. Forarbeidet er viktig for å få ett bra resultat. Vask flatene og velg riktig grunning.


Jostein Brekka, ansvarlig for kategori- og virksomhetsutvikling i Jordan. Du trenger en bøtte med rent vann og en klut, og en bøtte eller lavtrykksprøyte med såpevann. Ulike typer maling har ulike egenskaper. En vanntynnet acrylmaling vil som regel virke blankere enn en oljebasert med identisk glansgrad. Det er misforståelse at blank maling er mer slitesterk enn matt - blank maling er lettere å holde ren.


Bruk høyere glansgrad på list og dør, mattere maling på veggene og mattest i taket. Grunnen til dette er at furupanel har et lavere fuktinnhold enn granpanel. Vi anbefaler alltid at fuktinnhold måles før maling - Ideelt fuktinnhold er. For at malingen skal feste seg godt, må underlaget være rent, tørt og fast. Ellers kan resultatet bli at du maler et strøk maling over fukt og smuss, som igjen gjør at malingen raskt kommer til å sprekke og flasse.


Oftest skraper man bare bort det som er løst, bobler eller sprukket opp. Er malingsskiktet under bra, trenger du ikke grunne. MegaFlis fører alt du trenger av maling og utstyr til innen- og utendørs bruk.


Frisk opp miljøet i ditt hjem ved å male dører, lister og panel. Vi tilbyr et variert sortiment av maling fra Nordsjö som er fyldig, godt dekkende og dermed lett å påføre dører, karmer, listverk og mer. Hos MAXBO finne du innemaling som passer perfekt til rommet du skal male. Men en dyrere maling kan bli mer lønnsom i lengden. Kjøp på nett eller i butikk.


Maling av panel

Les mer om vedlikeholdsintervall. For å få godt dekke og best holdbarhet må du male to strøk. Det gjøres for å fjerne støv som eventuelt har festet seg i malingen etter første strøk. Slik frigjør du verdifull tid og kan fokusere på andre viktige arbeidsoppgaver. BUTINOX har utviklet maling hvor du bare trenger å bestemme deg for hvilket rom du skal male og i hvilken farge, siden malingen kan brukes både på slettvegg, panel og list, vi kaller det 3-i-1.


Vi skaffer alle standard-profiler innen panel og listverk, og vi klarer stort sett det aller meste av profiler som ikke er standardisert også. Når det gjelder farger så har vi flere tusen fargeresepter vi kan tilby, og du kan velge mellom beis, olje og maling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg