mandag 29. august 2016

Hvor høyt skal gardinstenger henge

Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Solid fargegardiner hos Jotex.


Hvilke gardiner passer hos deg? Mønstrede gardiner i ulike former. For å få effekten av litt høyde under taket, kan du henge gardinstangen høyt over vinduet (nesten opp til taket). Vertikale striper på gardinene vil forsterke effekten. Dette oppleves sjeldent som et problem, men gardiner med horisontale striper kan få rommet til å virke lavere.


Husk at gardinen skal henge fritt, uten at panelovner eller radiatorer kommer i veien. En lang skinne kan fungere godt der det er flere vinduer ved siden av hverandre. Vinduet virker større og bredere dersom stangen er så lang at hele lysåpningen er fri.


Bruk tommestokk for å få nøyaktige mål. Et annet grep er å tilpasse gardinstoffet til hjemmets øvrige stil. Det kan være et stripet tapet som går ton-i-ton med gardinene. Det finnes flere kolleksjoner hvor en kan mikse og matche, sier hun.


Skal man ha gardiner en stun som man ofte har, bør man tenke på hva man kan leve med i lengden, mener Almøy. Hengende gardinstenger høyt over vinduskarmen legger høyden til veggen og fungerer best med lange paneler eller gardiner. I rom med høy takhøyde kan du velge å henge stangen ca inches fra taket, mens i rom med lavere takhøyde du kan velge å henge stangen der taket og veggen møtes, for å gi illusjon av høyden, sier AllThingsFrugal.


Hvis du vil at TV-en bokstavelig talt skal se ut som et maleri kan det nok være greit å henge det litt ekstra høyt , men til vanlig TV-titting ville vi sagt dette er for høyt opp fra gulvet. Vil du at rommet skal føles luftigere monteres stangen nærmere taket. Du kan også skape inntrykk av et større vindu ved å velge en bredere gardinstang og la gardin lengdene henge på veggene ved siden av selve vinduet. Vi har mange ulike typer stenger i vårt showrom kom innom å ta en titt. Hvor skal du plassere alt du har i boligen din, og hva er trikset for å få det.


Vær sikker på det er på laserlinjen slik at gardinstangen skal henge nivå. Blyant i hvor skruehullene er på maskinvaren. Norge ser du dette ofte med å henge gardinene høyt ,. Jeg har et vindu som er m bredt og høyt.


Skal henge opp ei tynn gardinstang der. Hjørneskjøter brukes når du skal henge gardiner rundt eller i et hjørne. Om du ønsker å skjerme for lysinslipp fra sidene av vinduet monterer du en gardinstang med buete endestykker - veldig populært til lystette gardiner.


Og om du skal henge opp gardiner på vanlig måte kan du smykke endene av stangen med et par fine endestykker. Skal man henge opp en komposisjon med bilder starter man først med å avgrense en del av gulvet som er like stort som veggplassen man skal bruke. Legg bildene ut over slik du ønsker å henge dem opp. Deretter finner man noe å stå på, slik at man kan se ned på bildene.


Avhengig av sittehøyde varierer det hvor høyt TV-en bør henge. Cathrine Boije i IKEA Norge. Med riktig valg av festemiddel kan du føle deg trygg på at det du henger opp blir hengende. Det er faktisk lett å henge tunge ting i en gipsplate! Du kan velge mellom mange forskjellige festemidler når du skal henge opp noe i vegger eller tak av gips.


Her viser vi deg noen av de vanligste krokene, skruene og pluggene. Ved montering i en trapp hvor lysekronen henger i midten, er det ideelt å heng den på omtrent samme høyde med kneet ditt mens man står på øverste nivå av trappen. Det at man skal få kink i nakken om lerretet henger for høyt kan jeg ikke skjønne helt. Hvor høyt lerretet skal henge er ene og alene en smakssak.


Sitter man rett opp og ned på en kjøkkenstol da eller? De fleste av oss sitter vel ganske godt bakoverlent i en sofa, recliner eller noe annet komfortabelt. Vi har vel kanskje alle vært borti utfordringen med å henge opp lamper og bilder hjemme.


Det skal forsøksvis henges rett og pent, i tillegg kommer utfordringen med hvor høyt de skal henge ? Lamper over baren skal henge så du har fritt utsyn. Beregn derfor å henge lampen ca. P Prøv å få en til å holde, mens du selv sitter på barstolen.


Det er viktig at lampen hverken kommer til å henge for lavt, så den forstyrrer utsynet, eller kommer til å henge for høyt så den blender deg. Prøv deg frem før du monterer, men pass på så du ikke monterer den så lavt at vannlåsen kommer lavere enn avløpet i veggen (ca cm)!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg