torsdag 8. juni 2017

Forskjell på egghvit og bomull

Fargene går ofte under navnene Bomull , Egghvit og Klassisk hvit. Følgelig ville jeg heller kjørt list og vegg i samme farge. Ellers er en grei regel at dersom man har en kald farge på veggen, holder man seg til en kald farge på lister og har man en varm farge går man for en varm på lister. I lang tid har dette vært en selvfølge og ganske uproblematisk, men med dagens fargetrender setter fargen sine begrensninger.


Forskjell på egghvit og bomull

Dette er ikke en nøytral hvitfarge, i motsetning til hva mange tror. Aner jo ikke om de ble levert i bomull eller egghvit. Det er ikke stor forskjell på eggehvit og letthet.


I våre tidligere hjem brukte vi en del Lys Antikk og Eggehvit , men. Forskjellen mellom bomull og. De innholder jo nøyaktig det samme.


Fargekoden ser lik ut, men det er forskjell på resepten på fargene. De står jo opp om dere skjønner og er lenger ut i veggen – så vil man faktisk se forskjellen om man maler en hvitere farge på vegg og takk? Legg inn dine Ncs koder og navn og erfaringer med ulike farger, hvilke rom de er brukt på , underlag og lys tilgang. Hvis du opplever at det er for stor forskjell så kanskje du skal male alt i samme hvittone, hvis ikke er det en løsning å velge lister i Bomull rundt vinduer og i Egghvit rundt dørene.


Gulvlister ville jeg malt i samme farge som veggen. Detaljer i treverk som lister males med LADY Supreme Finish. For det at Egghvit og Bomull passer til alt, er dessverre en myte…!


La oss se på noen av Jotuns mest populære farger og hvilke hvittoner som passer inntil. Denne fargen vil så vidt bryte med hvite detaljer, slik at veggen får et slør av grått over seg. Tidløs fungerer til både Egghvit og. Jeg spurte om fargeråd på Jotun lady sin nettside og fikk som svar at eggehvit er litt hvitere enn bomull.


Når fargekoden inneholder like mye gult skal det vel ikke være noen forskjell ? Setter du Chi sammen med Egghvit eller Bomull , vil de se enda mer gulaktige og litt skitne ut. Velger du Chi på veggen, kan du gjerne ha samme farge på lister og detaljer, og kanskje heller variere litt i glansgrad. Et fint alternativ for dem som synes Egghvit og Bomull er for gule, men heller ikke ønsker. Alle vet hva som gjør bomull avvike fra lin.


En ren og nøytral favoritt som kanskje er den mest allsidige hvittonen jeg kjenner. Klassisk Hvit er for meg den perfekte detaljfargen med sitt rene og hvite uttykk. Letthet: En svakt gulaktig hvittone, hakket mindre gul enn Egghvit og Bomull.


Dempet gulaktig hvit, med et hint av grått. Står flott til gråbeige og andre dempede, kulørte toner. Den er mindre gul og mer dempet enn Egghvit. Gråaktig hvit, med et hint av gult, noe som gir fargen svak varme.


Inntil de nyere røde fargene er derimot både Egghvit og Bomull fine. Jeg har linforkle til min hardangerbunad. Et eksempel er Jotuns velkjente farger Egghvit og Bomull. Setter man fargene opp mot hverandre vil man kunne se en liten nyanseforskjell. NCS-koder som verktøy.


Det vanligste er å male vegger i glansgrad (silkematt - den de alltid har på tilbud) og listverk med glansgrad 40. Høyere glansgrad på lister fordi det skal være lettere å vaske de rett og slett. Man ser ikke så merkbar forskjell på og 4 litt blankere på listverket når lyset faller på det, men ellers ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg