fredag 23. juni 2017

Male vinduskarmer innvendig

Male vinduskarmer innvendig

Det første du må gjøre når du skal male dører og vinduskarmer , er å klargjøre overflaten som skal males. Det innebærer at du må se etter om noe må repareres, slik som å sparkle hull, sprekker eller hakk. Du må sparkle der det trengs, og etterpå pusser du det glatt med sandpapir. Her var det snakk om å male innvendig vinduskarmer og jeg ser ikke helt problemet med å bruke en vannfortynnet maling som f. Vinduskarmer , taklist, fotlist og gulv maskeres.


Rull kun to bord av gangen med panelrull. Det er et vindu som åpner seg utover i bunnen, om det er forståelig, og det skal males hvitt. Må man har grunning først og isåfall hvordan får man overflaten jevn og fin? Er listene malt fra før, holder det kanskje med ett strøk dersom fargen ikke skal endres. Fjern maskeringstapen før siste strøk har tørket.


Male vinduskarmer For å unngå at det kommer maling på glasset i vinduet kan du fukte avispapir i varmt vann å sette det på vinduet. Innvendig treverk bør males om vinteren, fordi det da er tørrest og treverket har trukket seg sammen. Det er best å male når det er kaldt ute og kunstig oppvarming inne, sier malermester Terje Ringdal. Han anbefaler å male panelet i februar-mars for å minske risikoen for krympesprekker. Her finner du beskrivelser på hvordan du kan male inne.


Male vinduskarmer innvendig

Find Content on Your Health Concerns. Reliable Info, Useful Articles. Try DownloadSearch and Save Time.


Fremgangsmåten for å male utendørs vinduskarmer og dører er nesten den samme som for innendørs vinduskarmer og dører. Den eneste forskjellen er at når du maler utendørs vinduskarmer og dører, så bør du overlappe glasset med noen få millimeter. Det vil forhindre at det kommer inn fuktighet.


Bruk av kitt kan forårsake sprekker. Malermester Jens Petter viser deg her hvordan du maler de utvendige vinduskarmene riktig. Har du planer om å male vinduskarmene dine? Les også: Slik maler du huset utvendig.


Vask godt og fjern all løs maling, puss eller børst godt slik at den nye malingen sitter godt på den gamle. Legger ved bilder som viser svarte og hvite karmer. Personlig synes jeg det blir litt for lyst med hvite karmer. I tillegg er malingen utviklet med den beste teknologi og gir derfor god kantdekk hvilket er veldig viktig når du skal male listverk og dører.


Male vinduskarmer innvendig

Bruker du en god pensel vil du få en tilnærmet fabrikkmalt utseende uten penselstrøk. Malingen er i tillegg miljømerket. Vi har gamle karmer med gammel maling, og har brukt mye tid på pusse karmene ne har vasket med salmiakk, og lagt heftgrunn på de stedene treverket ble synlig etter pussingen. Hadde han på befaring.


Han skal nemlig male og tapetsere (hvis vi skal tapetsere da, han mente det var like greit å male rett oppå platene, ettersom vi ikke ønsker å ha noen struktur på overflata) det meste av hovedetasjen. Han sa at han pleier å vaske med salmiakk, grunne, sparkle, sparkle igjen ved behov, pusse ne og deretter male. Tetningslisten skal ikke males.


Dersom du maler gamle vinduer med kitt, skal du male over kitten og 1-mm inn på glasset for å sikre at vann ikke kan trenge ned mellom glass og ramme. Det kan lønne seg å skaffe en vinduspensel til detaljarbeidet, fordi denne er spisset slik at det er enklere å male presist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg