fredag 24. mai 2019

Sebra drøvtygger

Kjøp Sebra hos Babyshop. Vi har alt fra baby og opp til eldre barn. Sebra er upartåede hovdyrarter i hesteslekten, Equus, i hestefamilien. Størrelsen varierer fra ponni til liten hest.


Pelsen har gråhvit bunnfarge og mørke tverrstriper. Sebraen har en skulderhøyde på 125–1centimeter, og den har ståman og kurumpe. Den forekommer på stepper, savanner, buskmark og i halvørken.


Serengeti i Tanzania er en savanne med kort gras og få trær, og det er årlige vandringer av store flokker med gnu (Connochaetes gnou og Connochaetes taurinus), sebra (Equus quagga) i slekt med hesten, de største næringsvandringene av grasetende pattedyr man kjenner til. Gnu foretrekker kortere gras, mens sebra preferer lengre. Sebra er egentlig et paraplynavn for tre nålevende arter i hestefamilien.


Disse relativt store pattedyra er kjent for sin stripete pels. Tidligere ble artene gjerne beskrevet i en rekke underarter, men ny kunnskap om disse dyra har endret på dette. I dag er det derfor bare bergsebra som beskrives i to distinkte underarter. Etter noen dager vil ungen begynne å spise plantevekster.


Da vil bollerenna åpne seg og formagene utvikle seg slik at ungen blir en egentlig drøvtygger. Hos storfe tar denne prosessen ca uker. I Norge har drøvtyggerne, storfe, geit og sau, vært de mest vanlige husdyra.


Kladen drøvtyggere hører til i underordenen , Cetruminantia. Sebra Interiør har i mere end år designet kvalitetsmøbler, -tekstiler, -legetøj og -accessories til børn, deres værelser og omgivelser. Drøvtyggere er en pattedyrunderorden i ordenen partåete klovdyr.


Kua er en drøvtygger. Andre drøvtyggere er for eksempel sau, geit, elg, rådyr, hjort og rein. A zebra foal is brown and white instead of black and white at birth.


Plains and mountain zebra foals are protected by their mothers, as well as the head stallion and the other mares in their group. Redd verden - spis en kenguru (VG Nett) Hvis du bytter ut okseburgeren med en burger laget av kengurukjøtt, kan du bidra til å redusere drivhuseffekten. Hvorfor tygger kuer drøv? Både hester og kuer spiser gress, men det er bare kuene som tygger drøv.


Hva kan dette egentlig komme av? På savannene i Afrika er det årlige næringsvandringer med store flokker av gnu, sebra , Thomsongaseller og antiloper. Sebra er som hesten ikke en drøvtygger og må spise mer mat enn drøvtyggere. De forskjellige beitedyrene utnytter forskjellige deler av plantene.


I enkelte tilfeller kan det gi fordeler for plantene å bli beitet. Men ikke slik som drøvtyggere. Er ledd som er felles hos nærmest alle pattedyr, hvordan det er med reptiler osv. Men jeg antar det ligner her også. Er ledd som stemmer for hester, esel, mulldyr, sebra det er en del andre dyr også, men husker ikke flere i farten.


Ifølge de innfødtes sagn er okapien satt sammen av så mange innbyrdes motstridende deler - den ser faktisk ut som en krysning mellom sjiraff, antilope, sebra og ku. De lever i småflokke på op til ca. Når en hingst bliver kønsmoden, bliver den jaget ud af.


Zebraer er et flokdyr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg