tirsdag 14. mai 2019

Miljøvennlig hus

Miljøvennlig hus

Det vi så var at mange savnet profesjonell hjelp som kunne samkjøre yrkesgruppene og tilby en helhetlig løsning tilpasset deres hus og behov. De ble selv sittende som uprofesjonelle prosjektledere for et relativt ambisiøst byggeprosjekt, forteller SINTEF-forskeren. Slik ble det ikke, men det ble noe enda bedre. Tykke isolasjonssjikt og høyisolerende vinduer med god lufttetthet skal bidra til å redusere energibehovet.


Miljøvennlig hus med lav energibruk Fremtidens boliger skal være energigjerrig. Tre, naturlig maling og avispapir er greit å håndtere når et hus skal rives engang, det samme gjelder ikke for isopor, gips, plastmaling og glava. Etasjen på toppen er plassert på siden, så det ble et langt hus heller enn høyt.


Garasjen har de fått bygget som en del av huset, i den står elbilen. Paret mener at entreprenører av vanlige ferdighus burde få økt kompetanse på miljøvennlige løsninger. De fleste entreprenører vil helst bruke det de tradisjonelt har vært vant til. Miljøkledning er en vedlikeholdsfri kledning av seinvokst gran fra Valdres. Gir ingen mikroplast og reduserte utslipp av CO2.


Den tradisjonelle kledningen kan. Og på spørsmål om hvorfor de ønsker å bygge miljøvennlig hus kommer en kjapp replikk fra Erlend: - Jeg sitter i kommunestyret for Miljøpartiet De Grønne, så vi har faktisk ikke noe valg, sier han mens han lener seg tilbake i sofaen tydelig fornøyd med svaret. Slik bygget vi et miljøvennlig hus Tekst: Marthe Jensen Foto: Eivind Senneset.


Drømmehuset er miljøvennlig fra innerst til ytterst. Det har økt verdien på boligen. I tillegg sparer familien strømutgifter på varmepumpe og ekstra isolasjon.


Miljøvennlig hus

Passive løsninger gjør det enkelt for huseieren å leve miljøvennlig , og man ikke trenger å være ekspert på teknologi. Nesten som å bo i et vanlig hus , bare bedre? Les mer om passivhus her (UngEnergi.no). Les også: Hvordan er det å bo i et passivhus?


Målet er at klimagassutslippene fra bygg skal komme ned på null. Et hus for framtiden har minimalt energibehov, varmes opp med fornybar energi og har et behagelig inneklima. Bruk miljøvennlig oppvarming. Miljørådgiver i Grønn Hverdag, Brita Haneberg, gis oss her fire tips til hvordan husvasking kan gjøres miljøvennlig. Unngå spesialmidler med faresymboler, som klorin og salmiakk.


Miljøvennlig hus

Dette er uansett produkter det er greit å ha lite av i huset med tanke på nysgjerrige småbarn. Fauna er en effektiv og kompakt bolig, skapt for å bo godt på liten plass. Arkitekten har ønsket å skape et hus ut fra en miljøvennlig tankegang, og Fauna er miljøvennlig på flere måter: huset har liten størrelse, står på søyler og i tillegg er det brukt naturvennlige materialer.


Hvor mye lavere strømregning du får ved å bo i et miljøvennlig hus , avhenger selvfølgelig av en rekke faktorer, blant annet strømprisen og ditt eget forbruksmønster. For solceller avhenger besparelsen også av geografisk beliggenhet og vinkel på solcellepanelet, temperatur, antall soltimer, og så videre. Maling inneholder polymerer – altså selve byggesteinen i plast.


Miljøvennlig hus

Når for eksempel malingrester skyldes ned i vasken, kastes i skogen, eller maling fra hus og hytter flasser av, kan malingen til slutt ende som mikroplast. Vi trenger ikke bevege oss utenfor hus og hage for å gjøre noe positivt for miljøet. Du kan blant annet plante humlevennlige planter i hagen, velge miljøvennlige materialer og etterisolere loftet når du pusser opp.


For NCC er det viktig å bygge miljøvennlig , og mange av våre boliger er bygget som lavenergihus. Slike bygg er meget godt isolert, slik at kroppsvarme, elektriske apparater og belysning står for mye av oppvarmingen. Også jordvarme blir benyttet og sammen reduserer dette energibruken og miljøpåvirkningen, slik at driftskostnadene blir lavere.


Det er helt gratis og uforpliktende å hente inn tilbud fra Hus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg