fredag 3. mai 2019

Prydgress stell

Stelletips prydgress. Prydgress er lettstelte planter som trives godt i vanlig jord. Settes prydgress i potte må du passe på at potten har hull for å sikre god drenering.


Gi den litt gjødsel gjennom sommersesongen slik at den beholder sin prydverdi. På vintergrønne sorter trenger du kun å fjerne skadde blader og gamle blomsterstilker. Det beste tidspunktet for å gjøre dette er senvinteren, før planten skal spire på nytt. Gress som blir halmfarget om høsten kan du klippe helt ned mot bakken på senvinteren. Høyreiste, grasiøse gress som svaier i vinden eller stikkete, sølvfagede tuer – gress må med.


Mulighetene er uendelige. Hagerørkvein, stormarikåpe og storkenebb i skjønn forening Når man snakker om prydgress medregnes både gress, starr og siv. Plant ut på vokseplassen når faren for nattefrost er over. Hold jorden fuktig og ugressfri. Denne kolleksjonen inneholder seks forksjellige sorter.


Hver sort kommer i sin egen pose så de ikke blandes. Agrostis nebulosa - Et ettårig gress som blomstrer fi juli pg august. Men for at de skal komme til sin fulle rett må de beskjæres tidlig! Noen arter er mer vare for fukt, som for eksempel Miscanthus, og bør derfor klippes ned sent på våren. Den største endringen i hagetrender som har skjedd de siste 15-årene er innføringen av prydgress i krukker, verandakasser og inn selve.


I løpet av mai og juni kan hele planten bli dekket av små, blåfiolette blomster. Hagepute trives best med mye sol og næringsrik jord med god drenering. Snesløyfe er en eviggrønn plante som krever lite stell.


Prydgress stell

Husker noen de gulvhøye urnene. BAMBUS OG PRYDGRESS. Bambus er en eksotisk plante som i de siste tiårene har blitt et vanlig innslag også i norske hager og anlegg. Den er vakker og vintergrønn og har med sin myke form stor prydverdi.


Bambus kan plantes enkeltvis, to eller flere i sammen og den er også kjempeflott til hekk. Ulike sorter vakre prydgress , gir god høyde og struktur i samplantinger. Lang holdbarhet, fine fra vår til vinter. Trives i sol-halvskygge i veldrenert jord. Bilde: Sedum, prydgress , hortensia.


Jeg overvintrer svært få planter i krukker, men foretrekker å spa de opp før bakken fryser og plante i bed. Delvis fordi få av krukkene mine er frostsikre, delvis fordi plantene overvintrer bedre i bakken, og delvis fordi jeg liker å variere fra år til år. Ridderspore - En høy staude som bør plasseres solrikt og få næringsrik og fuktig jord. Unngå vindfylt plassering. HOSTA: Denne stauden er svært hardfør.


De gir høyde og farge til staudebedet tidlig på sommeren før de fleste stauder har begynt å blomstre. De danner en fin kontrast til andre planter med sin vertikale voksemåte og kuleformede blomsterklaser. Jeg syns allium er spesielt fin sammen med bambus, prydgress eller stauder med store blader, som for eksempel hosta. Sart, romantisk og bedårende vakkert!


Prydgress stell

Her skal jeg vise deg tre sommerblomstbed i pastell, som både er lette å lykkes med og som gir blomstring gjennom hele sesongen. Du kan utnytte høyde til dramatisk effekt, eller la slanke blad stå i kontrast til fyldige blader fra andre planter. Det er heller ikke noe i veien for å plante prydgress samme med trær og busker, ettersom det finnes gressarter som trives godt i slik skygg.


Jeg sliter med snegler i hagen og det er slett ikke gøy når nyutplantede blomster blir spist opp i løpet av natta. Mitt beste råd er å satse på planter som sneglene ikke liker. Men ikke fortvil, det er masse bra å velge mellom!


Prydgress stell

Roser, Pelargonier og Fuchsia får f. Det samme gjelder det aller meste av prydgress og bregner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg