onsdag 14. oktober 2015

Maling på glass

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser.

Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Hva slags maling er best å bruke, jeg kommer til å handle på Panduro. Må man lakke eller noe på glasset etter man har malt hvis folk skal kunne bruke og vaske glassene, eller holder malingen i vask? Man bruker vel ikke pensler på dette, er det sånne tuber som man bruker da eller? Til konturer og sånt, mener jeg.


Glass stensiler (valgfritt). Bestem den tiltenkte bruken av det ferdige glass. Regelmessig akryl maling kan brukes på elementer som ikke kommer til å bli vasket ofte, elementer kan gjøres semi-oppvaskmaskin safe ved hjelp av akryl spesielt designet for bruk på glass.


Bestem hvordan du skal bruke glass eller plexiglass.

Hvis elementet er av glass og vil bli vasket eller brukes som en dagligdags objekt, så du trenger holdbar maling. Akryl maling må benyttes til plexiglass og er også egnet for glass elementer som ikke vil bli mye brukt. Vær oppmerksom på at lysgjennomgangen ikke blir like god på en tekstil som er malt.


Du kan nesten male på hva som helst – til og med på glass ! Disse lysestakene ble malt med et strøk Jotun Heftgrunning Universal først. Du kan male på nesten alle typer glass , og jo billigere glass du bruker, desto bedre. Nå kan du sette ditt personlige preg på alt fra gamle lampekupler og syltetøyglass til stettglass og blomstervaser.


Morsomme teknikker på glass og porselen. Dette er gøy for alle aldersgrupper! I denne flotte og inspirerende boka får du mange og nye ideer til hva du kan male. Her er lekre glass i sommerstil, til høstsammenkomstene og til og med. Maleredskaper, lim, lakk og kontorartikler.


Festartikler og gaveinnpakning. Papirpynt, gavepapir og kort. Etter at malingen er påført må arbeidet tørke i timer før herding. Som tilbehør til porselensmalingen finnes konturfarger som kan benyttes til å ramme inn motiver og dekorere med tynne streker (konturfargene på tube er tykke).


Man kan ikke på generelt grunnlag gå igang med barberblad utvendig på glass , hvis man f. Mange vinduer leveres idag med antiduggbelegg og easycleanbelegg, og disse vil få varige skader ved bruk av barberblad.

Trolig har du vanlig floatglass, men dette burde uansett sjekkes først. Jeg blir nesten like imponert hver gang selv. Har du noen gang prøvd å male på glass , vet du at det ikke nødvendigvis er det enkleste, og at det stiller høye krav til maling og verktøy. Her har jeg begynt med fargen Paloma, og bildet taler vel i grunnen for seg selv.


Dersom du er på utkikk etter en ny innendørs hobby, er akrylmaling absolutt et godt valg. Mulighetene er svært mange og dette er en form for maling hvor du ikke behøver å bekymre deg for løsemidler. Videre kan akrylmaling brukes på nær sagt alle underlag og lerret, tre, glass og metall er noen av mulighetene. Pass på at malingen er tørr før du fjerner den.


Hvis du prøver å fjerne maling fra et glass eller vindu før det er tørt med eddik du kan lage en smøre på glasset. Hell kopper av destillert hvit eddik i en mikrobølgeovn- safe container. Varm opp eddik i mikrobølgeovn i til sekunder. Av Mulan - Og to søte trollunger! På jobben min bruker vi top coat rett på gelcoat å det vi maler skal holde tett på havets bunn i minimum år.


Nå håper jeg på mer inspirasjon utover høsten og vinteren. Det begynte med skapet på badet. Det har glass i dørene med gardin på baksiden.


Til slutt overførte jeg motiv på dørene på samme måte som jeg har vist før her på bloggen. Bra resultat synes jeg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg