tirsdag 3. mai 2016

Maling av trapp

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.

Byggprodukter for nordisk klima. Se vårt store utvalg av produkter. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser.


En trapp brukes mye, og kan derfor fort bli slitt. Men mye kan gjøres med en gammel trapp. Se også: Hvilken trapp passer din bolig.


En fin måte å gi trappen et personlig preg og gjøre den til en del av interiøret, er å gi den et strøk maling.

Da blir den seende helt ny ut, og kan matche interiøret på en måte du ikke trodde var mulig. Andre leverandører som leverer malt furu bruker termen hvit grunnet furu på sine produkter, og trappen må males opp etter kort tid. Bruk vanntynnbar maling. På den måten går det går kortere tid mellom strøkene, og du kan ta den i bruk tidligere.


I dette huset skal vi male trappen. Den er tidligere lakket, og skal nå få en dekkende gråfarge. For denne jobben trenger du maskeringstape og dekkeplast, bredsparkel, mikrofiberklut, klut, skrape, slipeverktøy, slipekloss, minirullesett og pensler. Våre malte trapper er som oftest kledd med et tynt lag MDF eller det benyttes kvistfri bjørk. Fullfør med å slipe med fint slipepapir, så fester malingen seg bedre til underlaget.


For enklere påføring av både grunning og selve malingen, kan du legge på malingen med rull og etterstryke med en fordriver. Husk å male et felt av gangen med naturlige avgrensinger og stryk malingen ut i hele feltets lengde for å unngå å få skjolder. Vi er veldig fornøyde med trappen som vi fikk levert idag av Andreas Holgersson. Dyktig og hyggelig kar!


Oppdraget har vært utført nøyaktig, alt fra e-poster, avtaler, oppmøte og montering. Dere rekommanderes virkelig! Mange som pusser opp hjemme fokuserer gjerne på nytt gulv, kjøkken, eller maling av vegger og tak.


Tidligere ble trappen kun sett på som en fremkomstmåte mellom ulike etasjer, i dag blir den ansett mer som et møbel med mange muligheter.

Et par strøk maling kan gjøre underverker med trappen din. Løs lakk eller maling etc ved trappevangene må skrapes og pusses bort. Siden trappen er lakkert er det viktig at trinnene slipes, hvor mye som må slipes er avhengig av trappen.


Ved hjelp av litt maling kan den bli lys, lekker og en integrert del av. Trappen er en viktig del av interiøret. I denne videoen kan du se hvordan du skal gå fram for å male den! Mal trappen og skap forandring.


Vi gir deg åtte tips til hvordan du går frem for å få best mulig resultat. Gå over trappen med pussepapir og skrape, og bruk sparkel for å fjerne ujevnheter. Trenger du et lite dytt for å komme i gang med å male trappen ? Da har vi et inspirerende prosjekt du kan ta utgangspunkt i. På noen få dager ble denne gamle og slitte trappen et iøynefallende og lekent midtpunkt med produkter fra TreStjerner.


La den få oppmerksomheten den fortjener, slik at også den blir en viktig del av interiøret, og ikke bare en praktisk konstruksjon for å bevege seg mellom etasjene. Ville aldri ha malt ei trapp i helsesikker maling. Det meste av innendørsmaling er nå rensket opp så du finner sikkert en variant som er ok.


Det kommer ikke frem på bildet, men jeg bommet på fargen på trappen , i forhold til veggfargen. Det vil si, at det er en ren grå frage. Og den er virkelig iskal uten noen gul eller røde toner i seg. Liberon Finishing oil være et godt alternativ. Dette forsterkes av at veggfargen er en varm hvitfarge.


Det er en høykvalitetsolje, som er spesielt motstandsdyktig mot flekker og søl. Olje gir følelsen av rent treverk. Finishing oil påføres enkelt med en pensel, vent 5-minutter, fjern overskuddsolje med en lofri klut. Ulike typer maling har ulike egenskaper.


En vanntynnet acrylmaling vil som regel virke blankere enn en oljebasert med identisk glansgrad. Det er misforståelse at blank maling er mer slitesterk enn matt - blank maling er lettere å holde ren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg