onsdag 25. mai 2016

Prydgress vintergrønt

Prydgress vintergrønt

I tillegg er de svært lettstelte og tåler fint å stå i skyggen. Høyreiste, grasiøse gress som svaier i vinden eller stikkete, sølvfagede tuer – gress må med. Mulighetene er uendelige. Hagerørkvein, stormarikåpe og storkenebb i skjønn forening Når man snakker om prydgress medregnes både gress, starr og siv.


På vintergrønne sorter trenger du kun å fjerne skadde blader og gamle blomsterstilker. Prydgress er lettstelt og enkelt å holde pent. Det beste tidspunktet for å gjøre dette er senvinteren, før planten skal spire på nytt.


Gress som blir halmfarget om høsten kan du klippe helt ned mot bakken på senvinteren. Vi har ikke plen i hagen vår, men vi har gress likevel. Nemlig prydgress som vaier grasiøst i vinden nå utover høsten. Vi har plukket ut et variert utvalg av prydgress , Mischantus sorter som er høye og flotte også som solitærplante, Mollina sorter som er spennende siv lignende vekster i forskjellige fargenyanser og Festuca sorter som er lavere og runde tue lignende gressvekster som finnes i grønne, blå og flerfargede nyanser. Pakken inneholder ca 1frø.


De flerårige gressene kan deles på våren når de blir store nok, slik at du får flere vakre prydgress i hagen. Stelletips prydgress. Settes prydgress i potte må du passe på at potten har hull for å sikre god drenering.


Vi forbinder lyden av svaiende gress-strå med harmoni, ro, og begrenset bruk av farger. Fagerrørkvein ‘Overdam’ har den klassiske stramme formen, men passer like godt i en urban minimalistisk hage som i en blandet frodig rabatt. Få planter kan som prydgress berike hagen. Bladene, stråene og de dekorative aksene er en opplevelse i seg selv, men mange av gressene tilfører ytterligere én dimensjon.


Når vi snakker om prydgress , snakker vi egentlig om mer enn bare gress. Jeg har lyst på prydgress , det er så mye vakkert, men har ikke fått orientert meg skikkelig ennå, for jeg vil verken ha et som sprer seg med frø eller med rotutløpere, det har jeg brent meg på før. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg :) 10.


Nå angrer jeg på at jeg ikke har mere prydgress i hagen. Det er lettstelt, og vil være dekorativt nesten helt til neste sommer. Ikke klipp ned noe av prydgresset ditt i høst. Stikkordet her kan være jord med høyt mineralinnhol solrikt voksested og jord som holder lite på fuktigheten, eller det kan være skrått terreng.


Pyntegress på takterrassen Gleder meg til det blir meter høyt. Beplantingen er gjort med gamle norske stauder, løk, prydgress og bregner. Bind sammen høyt prydgress og beskytt rotklumpen. Det er flere tuster å rydde opp i, men jeg får ta litt hver dag. Jeg tok også bilder av et høyt prydgress som jeg plantet i hagen i år.


Flott fremst i staudebedet eller i fjellhagen. Flere nye sorter prydgress. Gi den full sol, så får du de blåeste bladene.


Nye sorter storkenebb (geranium) med blomstring fra tidlig sommer til høst. Nye anemonesorter, også med langvarige blomstringsperioder. For pris og kvalitet se under prislister. VI VIL GJERNE FRAMHEVE VÅRT UTVALG I PRYDGRESS. Re: Flerårig prydgress.


Fra å være en litt sær interesse for feinschmeckere, vil åra som kommer gi dem en plass i første rekke blant hageplanter. De fleste stauder er anonyme utenom blomstringstida. Tilogmed om vinteren er mange prydgress fine. Blomsterbed fylt med tørketålende prydgress og sommer-rudbeckia (Rudbeckia hirta) som blomstrer fra sommmeren til utpå høsten er en god start for hageeieren som ikke vil klippe og knipe avblomstrede planter hele sommeren.


Problemområder som ligger i skygge, kan du trygt fylle med herdige bunndekkere, eller bruke prydgress - prøv Phalaris. Hos oss får du hele pakken, fra tegning til ferdig hage og årlig vedlikehold i én og samme bedrift – det er det som er Komplett i Komplett Utemiljø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg