mandag 27. mars 2017

Impregnert kledning eller ikke

Nå er jo ikke kvaliteten på impregnering like god i dag som den gang, men jeg ville også valgt impregnert eller en type Royal impregnering hvis en er fornøyd med den type overflater. Har litt blandet erfaring med CUIMP i forhold til oppsprekking, men vet ikke om dette er et generelt problem. Så vi er usikre på om vi like gjerne kan gå for 1. Vi er absolutt ganske prisømfintlige, så Royal impregnering er neppe aktuelt.


Jeg skal skifte kledning og ubehandlet kledning ønskes ikke.

Ferdig grunnet eller impregnert vurderes. Bare lurer hva som må gjøres etter at kledning er på plass. Må det bare beises eller trengs det å gjøres noe mer? Hva trenger mindre vedlikehold?


Når du bryter gjennom impregneringslaget, svekkes beskyttelsen. Generelt bør du derfor bearbeide impregnert tre så lite som mulig. Kapping og hullboring går bra, men den delen som står i jor bør ikke kappes eller bearbeides.

De bearbeidede flatene bør behandles med et trebeskyttelsesmiddel - for eksempel Antiparasit eller Impex. Skal vi kjøpe impregnert kledning eller skal vi kjøpe, som i fjor, fabrikk-grunnet kledning ? Dette har jeg tenkt på lenge og har funnet kledning av tre-plast kompositt material som ser bra ut og som beholder fargen. Krever ingen behandling, kun rengjøring med slange.


Trykkimpregnert kledning Når trykkimpregnert kledning produseres, presses kobberbaserte midler inn i treverket under høyt trykk. Om du går for denne typen kledning , bør du overflatebehandle så snart som mulig etter montering. Dagens impregneringsmidler inneholder ikke lysfilter, og brytes derfor ned av sollyset.


I dag benyttes det mindre miljøskadelige væsker i impregnert material. Materialene kan for øvrig leveres ferdig beiset, farget eller innsatt med nøytral olje eller liknende. Stående kledning har tradisjonelt vært mest brukt i innlandet. Kledningen er som regel ikke tett, og det kan være uheldig i områder med mye slagregn.


Du kan også bestille impregnert kledning ferdig grunnet. Montert ubehandlet vil impregnert gråne som ubehandlet kledning. Impregnert kledning kan leveres grunnet med Teknos 730.


Det er viktig å umiddelbart behandle endeve kuttflater og skader på kledningen slik at alle flater er beskyttet. I Oslo vil stort sett alle bygninger gå fra moderat til høy råterisiko.

Vi leverer kun direkte til byggevarebutikk eller. Royal- impregnert kledning er først CU- impregnert , deretter kokes vannet ut med olje og oljen trenger inn i treverket. Norge i råterisikoklasse høy. Royalimpregnert krever også lite vedlikehold.


En stor fordel med ferdigbehandlet treverk, er at det kan monteres i all slags vær. Jeg er ingen fagperson, men har holdt på med varierte husprosjekter i uvanlig stort omfang i mange år. Det viktigste er ikke at det blir fort ferdig, men at det blir bra ( ikke nødvendigvis perfekt, men bra nok). Dersom du hadde valgt ikke - impregnert materiale i gjerdet ditt, ville det ikke holdt så lenge. Finnes et bredt spekter av profilerte og rektangulære kledninger i impregnert tre.


Kledninger kan leveres tørket med grunnet Jotun dekkhvit som standard. På denne måten blir man mindre avhengig av værforhold og årstid for montering. Selv om impregnert virke av og til kan være fuktig, så er alle metaller og kjemikalier fiksert i treet før det forlater produksjonsstedet. Hudkontakt eller dyr som slikker på treverket er vanligvis ikke noe problem. Liggende kledning monteres horisontalt på vertikale lekter som er festet i stenderne.


Kan leveres ubehandlet, råtebeskyttet, grunnet, eller malt. Det skilles mellom liggende og stående kledning. Terrassebord leveres i flere bredder og tykkelser.


Altanrekker brukes til avslutning på rekkverk og leveres impregnert i ulike lengder. Fabrikkgrunnet kledning tåler noe lengre tid uten topp- og mellomstrøk enn ugrunnet eller manuelt grunnet kledning , men skal fortsatt få videre behandling så fort som mulig, helst innen et par måneder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg