tirsdag 7. mars 2017

Male lister i samme farge som vegg

Reserver ditt Hotell i Male online. SPENNENDE: Selv om dør, lister og vegg er i samme farge trenger det ikke å bli kjedelig. Litt ekstra liv kan du tilføre ved å male døren blank og la veggen være matt. Her er det brukt farger fra Nordsjö sin COY-palett fra CF18.


Det er lett å tenke at det fort kan bli kjedelig når dør, lister og vegg er malt i samme farge.

Bredden og lengden på rom vil kunne påvirke uttrykket. Små rom vil ofte fremstå mindre hvis listene følger veggene. Romsligere rom kan fint ha lister med litt størrelse, og i samme farge som veggen. Rommets uttrykk vil være med på å bestemme effekten av fargen på listene. Er alle flater malt eller beiset, vil helheten henge bedre.


Det innebærer å bruke én og samme farge på vegger , lister , dører og gjerne også på møbler og gulv, eller å bruke nært beslektede farger som går ton-i-ton med hverandre. Det er dog viktig å tenke på at når du skal male veggen , døren, listene og gulvet i én og samme farge trenger du faktisk flere ulike malinger!

I følge min malermestersvigerfar bør man velge taklister som er samme farge som tak. Ettersom grunnen er at man ikke skal bryte helheten med en kontrastfarge (trehvitt for eksempel) så høyt oppe på veggen , så regner jeg med at det å male listene i samme farge som veggfargen også går fint. LES OGSÅ: Riktig farge på soverommet kan tenne lysten! Mal gjerne møblene også.


Tone Kroken er interiørstylist og har for lengst slengt seg på ton-i-ton-trenden. Jeg har malt både vegger , lister , dører og til og med Ikea-kommoden min i den samme fargen , sier hun entusiastisk på telefon til kk. Jeg har ikke sett vegg og list med samme farge , men derimot tak og list i samme hvitfarge, og det så i alle fall bra ut. Litt enklere å male også kanskje, dersom listene er av den tyoen som har en malerkant nederst. En liten utfresning som du kan føre penselen langsetter).


Du må ikke ha samme farge på gulv, og dørlister. Trekker du veggfargen ned på listen , ser veggen større ut, mens en hvit list, gir en fin ramme til døren. Tradisjonelt er taklistene i samme farge som taket, gulvlistene i samme farge som gulvet, eller alle listene i samme farge.


Gerikter er de listene som dekker overgangen mellom vegg og dør eller vindu. Dørlistene er ofte i samme farge som gulvlistene, da de blir en naturlig forlengelse av gulvlistene. Men hvis du for eksempel har eikelist til eikeparkett, og hvite dører, er det kanskje mer naturlig at listene rundt døren også er hvite.

Hvite lister ser ut til å ha blitt en standar og velges ofte mer av vane enn en idé om hva listen skal gjøre med rommet. En bre profilert list kan framheves med en farge som avviker fra gulvet og veggen. Vi har tradisjon for å male listene hvite, men det er ingen lov som sier at det skal være slik. Maler du én vegg og taket i en annen farge enn resten av rommet, vil dette gi en spesiell geometrisk opplevelse – som endrer seg etter hvilken vegg som males.


I barnerom er det lov til å slå seg litt løs, også i taket. Barn har jo et annet bevegelsesmønster enn oss voksne, – de er tross alt i full lek, gjerne oppne høyt og lavt. Lister som gulv eller vegg ? Det første du bør ta stilling til, er om listene skal være en del av gulvet eller veggen. Tenk derfor over hva du ønsker mest fokus på: gulv eller vegg ? Det forutsetter vel at vegg og lister males med samme maling og farge , sixx? I alle fall gjør jeg det slik bare når jeg bruker samme farge ) Om jeg maler listene i en annen farge enn veggen maler jeg alltid veggen først, venter til den er helt tørr, maskerer og maler listene.


Hvite lister kan være riktig mange steder, men ofte er det vel så fint å la listverket matche veggen. Husk: pent listverk med fordel kan fremheves, mens en helt vanlig, ordinær list som er der mest av praktiske årsaker gjerne kan tones ned. Det er ingenting i veien for å ha to ulike farger på listene rundt i rommet. Moderatorteamet har gjort noen nye vurderinger og utvalgte regler er oppdatert.


Rom med skråtak får en ekstra lunhet og hulefølelse ved å velge mørke farger på både taket og på lister. Rom med paneltak er det vakkert hvis taklistene får samme farge som taket. Hvis du har store taklamper eller pendellamper er det finest å la fargen på listene følge taket.


Dette for å gi følelsen av et bærende element. Her har vi stor sett samme farge som veggen. Vi har valgt hvite lister pga at vi har malte hvite lister i resten av huset. Vi vil derfor få like lister som veggene stort sett over alt utenom et par vegger som vi har malt i farger.


En annen farge på listene vil ofte gjøre romfølelsen mindre og lavere. Ta hensyn til alle detaljene når du skal velge farge ! Finn ut hvilke hvittoner du har på detaljer som lister , vinduer, dører og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg