mandag 12. desember 2016

Male fliser med kalkmaling

Megastort utvalg og rask levering. Kvalitetsprodukter til bunnpressede priser. Kjapt og lekende lett å booke med. Bestill nå og betal ved utsjekking.


Male fliser med kalkmaling

Noe av det jeg får aller mest spørsmål om er kalkmaling på fliser … så her kommer mitt første av flere innlegg av maling på fliser ! Jeg håper å kunne gi svar her på mange av de spørsmålene jeg får, og kanskje gi litt inspirasjon på veien. Før og etter: Samme fliser , bare helt ny look! Vi valgte å male veggene og flislegge i dusjen og på gulvet (se oppskrift på å male gulvfliser lenger ned i innlegget), det har holdt svært bra i alle rommene, ingen avflassing eller sprekker. Jeg vil ikke anbefale å male i dusjen der hvor man dusjer rett på veggen. Kalkmaling på fliser – Del 1. Så er det bare moroa igjen!


Finishen og hvordan vi skal få det til å fremstå som fliser og ikke ende opp med malte fliser som resultat. Men først av alt må du vurdere om det er behov for strøk eller om du fikk lagt på nok maling på første strøk. Siden kalkmaling kan skalle av i kontakt med vann ble løsningen å bruke en sealer som er vannavstøtende over til slutt. Med denne metoden kan man endre både farge og tekstur på badet når man vil.


Ifølge Franciska fungerer løsningen på alle fliser , også på baderomsgulvet. Jotun anbefaler imidlertid Lady Supreme Finish når du skal male møbler. Start med å male flisene med heftgrunning.


Det er forskjell på fliser , noen er glattere enn andre, det kan derfor lønne seg å teste heftgrunningen før du maler hele badet. Mal en del av en flis et sted som ikke er så synlig. Det er trygge, velkjente LADY-farger som er spesielt utviklet for vegg.


Se og bestill fargekartet her. Du kan fint male alle veggene i et rom med denne kalkmalingen. Valgmulighetene er større enn noen gang når det gjelder baderomsfliser. Nå kan du få fliser fra hele verden på ett ste også sekskantede fliser. Uansett hvilke fliser du velger må jobben med å legge de gjøres grundig.


Nå kreves nemlig tilstandsrapport på badet ved boligsalg. Kalkete vegger er rålekkert i kombinasjon med for eksempel en teglsteinsvegg, eller med støpejern eller aluminium for den røffe industrielle looken. Og det er langt lettere å få et pent resultat med slik maling enn med vanlig matt interiørmaling: For her gjør det ikke noe om du får en helligdag eller to. Fugene på badet er ofte impregnert med smuss, kalk og såperester etter mange års bruk.


Male fliser med kalkmaling

For å få malingen til å sitte må gulvet eller veggen være gullende rent, og du kan slite litt med å få rengjort disse fugene skikkelig fordi de er så porete. Alle rester av fett, smuss, kalk, såpe og lignende må bort fra både fliser og fuger. Male fliser på bad - Mange maler flisene som en rimelig, midlertidig løsning, og så lenge grunnarbeidet gjøres ordentlig er det ikke noe problem, sier malermester i Regnbuen Malermesterbedrift i Oslo, Marius Davidsen. Bruk en oljebasert heftgrunning egnet til våtrom og glatte overflater.


Det er ikke vanskelig å male , men krever en helt annen teknikk en vanlig interiørmaling. Glem alt du kan om påføring av maling av vegg. Underlaget kan gjerne være strukturert, men det er viktig at det er ensartet, slik at behandlingen trekker likt inn, sier Idar Stensvold. Skal du male med kalkmaling , er det fint å ikke være for perfeksjonistisk. Her får du gode tips og ideer om både bruksmåte og fargebruk.


Male fliser med kalkmaling

Dersom du ønsker å male veggen, er det vanlig veggmaling som anbefales. Men jeg har ikke vært borti en overflate som er kalkmalt, så jeg vet derfor ikke om overflaten må behandles med primer eller om du kan male rett på. Og så lures det på hvorfor den første malingen løsnet fra veggen. Legg så et strøk med vannbasert heftgrunning.


Det er alltid lurt å legge en liten prøve på et ikke synlig sted når en skal male ting som ikke er helt etter boka La den tørke et par timer, sett en maskeringstape over og la denne sitte noen timer før du napper den vekk. STUA kan også ha glede av et gulv som er malt med epoxy. De fleste stedene er ikke slitasjen veldig stor, men for eksempel gangbanene og gulvet ved spisebordet er hardt belastet.


Også på badet kan du male med epoxy – rett på våtromssikret, pusset vegg i dusjhjørnet. Du kan også blande kvarts i malingen til gulvet, slik at det blir.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg