fredag 2. desember 2016

Sangfugl symbol

Sangfugl symbol

Fugler spiller en sentral rolle i mange religiøse og mytologiske forestillinger. De symboliserer gjerne sjel eller ån tanke, forestillingsevne eller evne til å. Sangfugl , Lerkefugl, Ekorn (Barn)- symbol. Dræb ikke en sangfugl ” er en gribende fortælling af Harper Lee, om at blive uskyldigt dømt af.


Et afgørende symbol i bogen er sangfuglen. I shamandragter og masker indgår der ofte fugledele, især fjer, som symbol for hans evne til at åndeflyve. Ifølge avisen representerer den hvite fuglen på skjoldet hertuginne Meghan, mens løven representerer prins Harry og familien. Siden hertuginne Meghans amerikanske familie ikke har noe tradisjon for våpenskjol er den hvite fuglen heller et symbol på støtte, framfor et symbol for hennes familie. Ifølge avisa representerer den hvite fuglen på skjoldet hertuginne Meghan, mens løven representerer prins Harry og familien.


Blomstring er symbol på ungt liv, og på grunn av blomstenes stjernelignende utseende sammenlignes de med solen, jordens kretsløp eller midten. De er ikke bare uskyldige vårtegn, men også symbol for kjødelig lyst og den erotiske sfæren. Symbol på livskraft, livsgelde, vinterens slutt og seieren over døden. Når det tit fortælles i myter og sagn, at helten (fx Sigurd Fafnersbane, da han drikker dragens blod) lærer fuglenes sprog, symboliserer det, at han bliver vis og kan kommunikere med de himmelske magter.


Hver gang man ser en lampe kommer en sannhet frem. Dette skal representere sannhetens lys, som gløder. I begynnelsen pynter de juletreet men etter hvert visner det og faller sammen. Romanen regnes som en moderne amerikansk klassiker.


Froland kommune i Aust-Agder har valgt ekornet til å symbolisere det kommunen står for. I kommunevåpenet er den kvikke gnageren fremstilt i sølv på grønn bakgrunn. Bøler skole i Østensjø bydel i Oslo har et ekorn som maskot. I Storbritannia har det innførte gråekornet fortrengt ekorn mange steder. Symbol of Liberty finker, ligesom kanariefugle , er ofte i bur som kæledyr for deres skønhed og glade sange.


Anbragt i bur sangfugl har længe fungeret som et symbol på undertrykte menneskelighed , og den frie fugl som et symbol på frihed. I fjor høst ble over to millioner fugler drept på øya. To dyrevern-organisasjoner har regnet det ut. De sier at én av tre av fuglene ble skutt på en britisk militær-base.


De lander og hviler seg på Kypros når de flyr mellom Afrika og. Mange av fuglene er trekk-fugler. Lysets symbol på grunn av den hvite drakten. Apollons hellige fugl gitt evne til å se inn i fremtiden.


Sangfugl symbol

Svanen kan være er bilde på Kristus dødskamp på grunn av dens dødssang. Derfor kan også svanen være attributt til enhver kristen martyr. Biskop Hugh i Lincoln hadde en svane som kjæledyr som fulgte ham gjennon livet. Dette er en oversikt over mange fugler som hekker, har fast tilhold eller som er innom Norge i løpet av et vanlig år. Det finnes helt klart arter som ikke er listet opp her også.


Det ble også sett på som et symbol på gjenfødelse, på grunn av sin evne til å kvitte seg med gamle blader på slutten av høsten, gå i dvale i løpet av vinteren og deretter spire og komme med nye blader til våren. Som et symbol på familien, forbinder livets tre fortidens, nåtidens og fremtidens generasjoner på en vakker og synlig måte. Vår er tid for fuglekvitter og fuglesang.


Sangfugl symbol

Finn ut hvordan de forskjellige fuglelydene høres ut, og når på våren de begynner å synge! Det optræder første gang, da børnene modtager et par luftgeværer i julegave. Atticus fortæller dem, at de må skyde alle de skovskader, de vil, men at det er en synd at skyde en sangfugl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg