fredag 24. juni 2016

Heftgrunn eller sperregrunn

Uansett hva du skal pusse opp – det være seg vegg, tak eller gulv, ute eller inne – vil du en eller annen gang støte på ordet grunning. Og tar du deg tid til å grunne der det er behov, sparer du deg selv for mye unødvendig arbeid og utgifter. Her tar vi for oss grunning før du skal male. De skriver at på flater hvor det er fare for gjennomslag av kvist bla bla skal det brukes sperregrunn.


Det tolker jeg som at sperregrunn er like heftbar, en kan vel nesten si en får noe ekstra i forhold til heftgrunn. Derfor har vi forbedret våre grunninger, og gjort forarbeidet enklere for deg ved å lage et kombinasjonsprodukt med kvistlakk og grunning i ett. Enten panelet er nytt eller gammelt: Kvistene må forsegles før overmaling, hvis ikke vil fukten i malingen få harpiksen i ubehandlede kvister til å svette ut. Baronesse Sperregrunn er en helmatt alkydbasert maling med høy vaskbarhet. Hvit, vanntynnbar og matt sperregrunn for innendørsbruk.


Sperrer og begrenser gjennomslag av kvist. Kan benyttes som heftgrunn. Blandes i lyse farger.


Frem til nå er dette blitt utført med to strøk kvistlakk, før heftgrunn eller sperregrunn påføres. Vi har malt et tak med sperregrunn med kvistlakk i ( eller hva det enn er) før vi malte med ordinær maling. Problemet er at jeg ikke husker navn.


Må jeg slipe eller bare bruke heftgrunn ? Har dårlig erfaring med sperregrunn , som er navnet på grunningen som skulle gjøre at man slapp kvistlakk. Ellers er min erfaring at bruker man vannbasert kvistlakk må man kvistlakke ganger, mens det holder med gang med den gamle varianten. Grunning med gode heftegenskaper og som kan brukes på de fleste underlag. Men man slipper lukta da.


Heftgrunn eller sperregrunn

Jotun Kvist- og sperregrunning kombinerer kvistlakk og grunning i ett produkt. Nå er det enkelt å male gulnet panel. Se før- og etterbilder her. Uansett om du behandler kvistene med Sperregrunn eller kvistlakk risikerer du. Jeg har kvistlakk , men ikke sperregrunn , så da blir det det.


Isåfall bør du ha kvistlakk på, eller bruke sperregrunn. Produktet er enkelt å påføre og har gode hefteegenskaper. Malermester Einar Nilsson fra Tid for hjem demonstrerer hvorfor du må kvistlakke. Om en måned overtar vi et hus som har mange rom med en form for panelplater på veggene. De har en litt glatt overflate, så mulig det er ferdiglakkert fra produsent eller noe sånt.


Heftgrunn eller sperregrunn

Er det stor forskjell på heftgrunning? Jeg ser Gjøco Sperregrunn selges på tilbud til 79- for liter. Det er jo nesten Biltema-pris.


Spesielt ergerlig er det med gule kvistmerker på lyst, nymalt panel og listverk! AnonymBruker skrev: Herregu jeg har gitt dere flere eksempler nå og dere fatter det fortsatt ikke. Da er det ikke mye håp.


Heftgrunn eller sperregrunn

Sperregrunnen er ypperlig å bruke til å motvirke kvaegjennomslag fra kvist, gjennomslag av nikotin, sot og diverse fargestoffer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg