fredag 10. juni 2016

Høyglans maling

Ulike typer maling har ulike egenskaper. En vanntynnet acrylmaling vil som regel virke blankere enn en oljebasert med identisk glansgrad. Det er misforståelse at blank maling er mer slitesterk enn matt - blank maling er lettere å holde ren. Bruk høyere glansgrad på list og dør, mattere maling på veggene og mattest i taket. Bruker du sprayboks så får du ofte et resultat som er mere som silkematt isteden for høyglans.


Jotun har en maling jeg syns er ok på fronter, den er halvblank og her bør du bruke skummrulle for å få best resultat.

Den blankeste malingen du får er Bengalack eventuelt Dekkmaling fra Gjøco. Lenge siden du har malt? Ny maling krever nye teknikker, her ser du hvordan du behersker den nye vannbaserte malingen.


Er det hakk, ujevnheter eller dype riper i skapene, kan du jevne det ut med sparkel. Dette er det stadiet i prosessen det er smartest å sparkle. Bruk rulle for å få grunning og maling fort og jevnt utover.


I den ene enden finner man matt maling , med en overflate lik en krittavles. I den andre enden finner man maling med så høy glansgrad at den nærmest er blank.

Det er en dramatisk forskjell på null og 1i glansgrad. Det er få som tilbyr glansgrad på 10 men er det som kalles høyglans. En utendørs moderne oljemaling med spesielt lang holdbarhet.


Forside Tapet, farge og maling Høyglans (pianolakk) på MDF skapdører - prosessforslag ByggeBolig. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Svært slitesterk og egnet til utendørs bruk.


Lett å påføre underlaget med både pensel, rulle eller sprøyte. Stue og soverom er rom hvor du oppholder deg mye. Her vil jeg som regel anbefale en matt maling på veggene, da det ofte ser penest ut.


Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Ja, det finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ingen minimumsordre - Kjøp nå!


På nye panelte tak er det viktig at treverket er tørt, eller får lov å tørke helt opp, før det males, ellers vil det bli umalte felter i fugene når treverket krymper. Bruk kvistlakk for å hindre utsiving av kvae og harpiks. Jo flere strøk kvistlakk, dess bedre beskyttelse.


Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise inne.

Vi hører til i Sørlandsparken ved Kristiansand. Vi selger til båtutstyrsbutikker og båtbyggere. Maksimal motstand mot slitasje og riper. Meget god poleringsevne. Fremragende maling overflate.


Jo blankere maling , jo sprøere blir overflaten - og sannsynlighet for sprekkdannelser øker. Det er også lettere å slå av små skall av malingen om en velger høyglans - særlig på kanter eller hjørner som stikker ut. Matt maling egner seg best på steder med lite berøring, og brukes ofte i taket. Familien i eneboligen i Drøbak valgte en noe spesiell maling , og nå fremstår kjøkkenet som flunkende nytt - og rustent! En maling i glans er matt, glans betyr halvmatt og er for eksempel den veggmalingen du bruker på badet.


REFLEKSFRI MALING : Her er det malt med fargen Hvit marmor fra Flügger. Den er dempet hvit og fungerer godt i rom med kunstig lys. Det er brukt en Flütex 7S, som er en refleksfri maling.


Det gjør at du slipper gjenskinn, selv i rom med stort lysinnfall. HTHs lakkerte skapdørene med høyglans er lakkert med en slitesterk polyurethan-lakk, som gir et luksuriøst utseende. Karakteristikk: Skapdøren i høyglans reflekterer lyset og gir rommet et eksklusivt preg.


Vær oppmerksom på: Fettmerker og lignende er lett synlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg