onsdag 8. juni 2016

Hvordan sette opp flettverksgjerde

Når man skal bygge, sette opp opp nytt eller renovere et gammelt gjerde, er det en del ting man bør ta stilling til. Er pris eller utseende det viktigste? Skal gjerdet være i tre, PVC eller plast? Hvor dypt må gjerdet gå ned i grunnen, og hvor nære naboen kan det stå?


Hvordan bør disse feste ned i muren. En eller annen form for gjysemasse? Strekke tau mellom ytterpålene? Har rett til å sette opp gjerde mot naboen.


For øvrig anses gjerder mellom naboer som en privatsak som kommunen ikke legger seg oppi. Forholdet er regulert i en egen lov om grannegjerde at 5. Det følger av denne at en nabo har rett til å sette opp gjerde i nabogrensen så lenge han betaler det selv. Hei, Driver nå og skal sette opp flettverksgjerde rundt tomten.


Jeg har satt opp én gang før, og hadde en del utfordringer når jeg skulle sette opp. Hvis man er nevenyttig og kan litt selv og er heldig med hva slags underlag man har, kan man sette opp selv og spare noen kroner på det. Og det beste av alt er at det er enkelt å sette opp. Begynte så smått idag gjennom ett ganske heftig kupert terreng å sette opp slikt gjerde.


Sånn flettverksgjerde i varmgalvanisert stål, problemet er når terrenget er så kupert, da floker liksom nettingen seg, er det noen her som har gjordt dette før? Noen som har en formening om hva det vil koste å sette opp et netting. Det er stort sett terrenget og eigne krav som.


Men hvordan skal jeg gjøre det der jeg skal sette opp nytt? Har dere en bruksanvisning – trinn for trinn – hvordan jeg. ULEMPER: Lamellene er ikke særlig tykke, så gjerdet kan lett gå i stykker, for eksempel hvis det sparkes ball mot det.


Treverket er heller ikke av høy kvalitet, så gjerdet ser litt “billig” ut. Faste mål på modulene kan gjøre det vanskelig å få det til å gå opp i en gitt lengde. Skal du sette op gjerde som er høyere enn m må du søke kommunen om byggetillatelse, og en del av denne søknaden er å sende ut nabovarsel til alle som eier eiendom som grenser opp mot din eiendom. Snakk med felleskjøpet.


Sette opp flettverksgjerde. Registrert Dato: Onsdag 27. Trenger gjerde rundt min eiendom og ønsker flettverksgjerde med overligger. Eindomen er på Råholt. Har også, sjeldent men dog, sett.


Nytt flettverksgjerde sør for standplass ble satt opp på dugnad. Men det er lenge siden jeg har ønske. Sånn ellers, om felleskjøpet er den butikken som er enklest for deg å. Hvis du vil, kan du male gjerdet.


Jeg skal sette opp 750meter permanent sauegjerde. Nivå bakken under gjerdet. Hvis du har blitt skrape hodet over spørsmål som hvordan å sette opp et gjerde rundt hagen eller hvordan å sette opp et gjerde rundt ditt nye hjem, kan du bruke fremgangsmåten ovenfor, da dette er en generell metode for å sette opp et gjerde. Forslaget her er altså å sette opp gjerde for en privatperson til kroner meteren. Dette er ikke bare viktig for.


Om du da klarer som du sier meter i timen, har du en timebetaling på 2kroner. Hvem i alle dager gidder, som selvstendig næringsdrivende å jobbe for 2kroner timen? Snekkere,rørleggere osv tar 5-6kroner timen.


Har du planer om å feste tunge ting i veggen kan det være lurt å sette inn ett spikerslag i veggen. Mål opp hvor en eventuell tv skal plasseres og sett inn ett spikerslag mellom stenderne. Nå er veggen klar til å løftes og plasseres der du skal ha den.


Pass på at du har tilstrekkelig med feste i den veggen rammeverket skal. Du kan sette opp et gjerde mot nabo eller vei uten å søke så lenge høyden ikke overstiger 5m høyde. Naboer bør som hovedregel bli enige om hva slags gjerde de vil ha mellom eiendommene sine, men du har rett til å sette opp gjerde så lenge gjerdet er på din eiendom og du bekoster det selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg