onsdag 22. juni 2016

Male mur inne peis

Det du egentlig ønsker deg. Kjøp peis av fagfolk! Peiser, ovner og ildsted. Byggprodukter for nordisk klima. Se vårt store utvalg av produkter. Ja visst kan du male peisen!


Male mur inne peis

Bestem selv, ønsker du å fremheve den fine peisen, eller har du en peis som du egentlig ikke ønsker skal stikke seg så mye frem? Hvis du vil fremheve peisen kan du for eksempel velge en litt mørkere, matchende farge til veggen. Det går fint å male teglstein eller en annen type stein muren er forblendet med. Fremgangsmåten er stort sett den samme som for alle andre malingsprosjekter. Påse at mursteinen er fri for fett og sot, rester fra stearinlys med mer, og at fuger og stein er faste og fine.


For best resultat påføres deretter en vanntynnbar sperregrunn. De fleste av våre peiser leveres i ubehandlet betong. Slik at du kan male den i den fargen du selv ønsker. Mange lurer på hvilken type malingtype man skal bruke når man skal male peisen.


Her er svaret enkelt. Tradisjonelt sett har vi malt peisen hvit. Du trenger ikke bruke spesialmaling, du kan fint bruke en vanlig akryl- eller lateksmaling. Noen liker å starte med tynn pensel i sprekkene, andre foretrekker å male over steinene først, og ta sprekkene etterpå. Gjør det du synes passer best.


Strukturen i muren og steinene gjør at du vil slite langt mer på penslene enn normalt. Vi skal male veggen som kommer bak der peisovnen skal settes opp. Leste meg til på ifi. Hva gjelder når det skal være rett bak en varmeovn? Hvordan male tidligere behandlet pusset mur.


Male mur inne peis

Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere behandlet pusset mur. Mur er et samlebegrep for mineralske underlag som f. Leca, Siporex, betongblokker og tegl. Men husk, du må påføre to strøk for å oppnå et fullgodt resultat.


Du kan benytte alle varianter av interiørmaling. Spesialmaling for mur er ikke nødvendig, men vær nøye med at du velger en blankhetsgrad som gir et pent resultat. En hvitmalt peis er fortsatt dominerende i norske hjem, men det er en smal sak å skifte farge. En malingsrulle, en malepensel og et par timer til overs, så har du et nytt ildsted. Jeg har et murhjørne hvor det står en vedovn som utvikler ganske mye varme når det fyres.


Male mur inne peis

Om du har et slikt kalkrikt produkt på veggen, så anbefales det ikke å male noen ting på det. På utkikk etter peis til din bolig? Besøk vår nettbutikk! Har du murvegg rundt din ovn eller peis , og ønsker å male den?


Vi får ofte spørsmål på hvilken maling som skal benyttes på murveggen rundt. Før du begynner å male er det viktig at muren er ren for støv, stearinn, og sot. Bruk vannbasert maling og en grov rull. Har du sot som du ikke får av, (vaske en så grov stein kan være vanskelig, men prøv med trestjerners gulvrens, den er veldig avfettende) så legg det første strøket med sperregrunn.


Det er ikke noe problem å male muren. I denne filmen lærer du hvordan du gjør forarbeid og maler muren din mest mulig effektivt. Hos MAXBO finner du murmaling med god dekkevne fra Jotun og Harmoni. En vannbasert Lady-maling (akryl) kan lukte når muren blir varm.


Muren fungerer også som en kontrastvegg i familiens stue, som ellers er malt i Jotun Vanilje. Monica ville ikke ha hvit mur , siden den fort får sotflekker og krever mye vedlikehold. Til oppussingen av muren brukte vi bare vanlig veggmaling – Lady 1 men det gikk med en del liter på det murbeistet, ler Monica. En rå mur eller en ujevn vegg kan rettes opp med puss. Det kan være en sementbasert puss eller en gipspuss.


Male mur inne peis

Gipspussen er veldig enkel å arbeide med og modellere, så hvis du skal pusse vegg rundt hjørner eller i innhakk, kan det være en fordel å bruke gipspuss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg