onsdag 8. februar 2017

Grillplass med tak

Dersom det legges tak over pergolaen, må man ta hensyn til at konstruksjonen må tåle snølast på vinterstid. Kon­struksjoner med tak faller som regel inn under søknadspliktige tiltak. Tett vekst med klatreplanter oppå pergolaen kan føre til at snø blir liggende på pergolaen vinterstid. Hva med en fastmontert grillplass med benker og ly for vær og vind?


Tre vegger som tar i mot og tre vegger uten tak. Denne har sitteplasser for stk og man har muligheten for å grille i midten.

Enten om man lager en grill eller setter inn en Mgrill. Du kan bygge en utestue hvis du har plass, eventuelt kombinert med en utebod. Utestuen bør ha spiseplass og kjøkkenbenk, muligheter for levegger mot vær og vin og tak som beskytter mot regn og sol, gjerne kombinert med en terrasse utenfor.


En peisløsning vil vel de fleste også ønske seg her sier Thoen. Blokkene er enkle å hugge til og lette å arbeide med. I brosjyremateriellet til Leca kan du lese mer om hvordan fuger og overlappinger skal være. Bildet ovenfor viser hvordan vi valgte å løse det for vår grillplass.


Et annet alternativ er å bruke en avvikende tekking på utestuens tak slik at takflatene signaliserer klart forskjellige bruksområder.

Ettersom taket over uteplassen fremstår som en uisolert, lettere konstruksjon, bør den tekkes med et lett takmateriale. I dette tilfellet har man valgt takbord som gir et smekkert, lett tak. En overbygd terrasse er genial når regnet faller ned. Grove dimensjoner og en uhøvlet overflate gir et fint preg på benken. Her har vi fått tak i uhøvlet plank.


Krakken står på to bukker med tre bein. Sitteplaten er laget av to grove plank og ligger løst oppå. Vi har et stort utvalg i takplater med stor variasjon i format, profiler, belegg og farger. Platene leveres i alle typer standard plateprofiler og sinusplater, i. Registrert Dato: Mandag 05. Det skal være en åpen løsning med mulighet for å sitte under i ruskevær.


Villniss, rot og et morkent bord. Ikke fristende å invitere naboer, familie og venner på hagebesøk. Grillplassen til Cathrine og Trond Gunnar var et tragisk kapittel.


På den måten ble det plass til tre store spiseplasser på motsatt side av grillen. Den buede formen på grillristen og kassen til kull og briketter er også brukt tre bordplater av MDF i samme form. Fordelen ved å ha taket som lyskilde, og ikke vinduer i veggene, er at det blir godt med plass på veggene til oppbevaring.

Vi har hyller fra gulv til tak i redskapsboden, og samtidig plass til at hageredskapene kan henge på veggen. Redskapsboden er bygget med stolper og liggende bordkledning. På tre av veggene har et tak som gir regn skydd og le. Et vindu på hver side av åpningen Ferdig lagt tak -shingel.


Taket fås i fira ulike. Her kan man kose seg selv om det regner aldri så mye. Det er et vindu på både høyre og venstre vegg for åpningen. Leveres som byggesett. Som jeg skrev i forrige innlegg jobber vi med hagen vår for tiden.


Så nå sitter jeg å søker inspirasjon til en terrasse med tak og levegger. Kan vel kalle det en overbygd terrasse eller på en måte et lite hus? Poenget er at utplassen vår kan brukes så mye mer.


Flott hytte med Drivvedgrå vegger og tak. I Hessdalen i Sør-Trøndelag har Knut Carlsen satt opp en nydelig gapahuk som fungerer som en fast grillplass ved. Vårt åttekantede lysthus på måpent kjennetegnes av store vinduer på vegger.


Dette gir en luftig atmosfære og sikrer også at man kan nyte utsikten i. Motorsagkunstner Oliver Vogt har laget inngangsportalen til aktivitetsparken, som forestiller en stor orm. Omtekking av tak på Kongsberg Kirke Norges største og best bevarte barok kirke. Ved innvielsen var Kongsberg norges nest største by og kirken ment å skulle gjenspejle Sølvverkets ambisjoner og velstand. Løten-kroken er svært robust og leveres enten som 9m² eller 19m², og kan leveres med eller uten gulv.


Unn dere en lun grillplass med tak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg