mandag 20. februar 2017

Malte fliser

Megastort utvalg og rask levering. Kvalitetsprodukter til bunnpressede priser. Der mutige VorschIag eines Unternehmer wird sich für immer auf lhr Einkommen auswirken! Valgmulighetene er større enn noen gang når det gjelder baderomsfliser. Nå kan du få fliser fra hele verden på ett ste også sekskantede fliser.


Malte fliser

Uansett hvilke fliser du velger må jobben med å legge de gjøres grundig. Nå kreves nemlig tilstandsrapport på badet ved boligsalg. Maling sitter ikke på fliser i veldig mange år, særlig ikke flisene som du går på eller de som utsettes for annen slitasje. Se på maling av fliser som en enkel og rimelig måte å fornye dem på, for en periode – for eksempel mens dere venter på en større oppussing. Når fliser og fuger er helt rene, bør flisene slipes med et slipepapir eller en slipepa slik at flaten mattes ned.


På store flater anbefales det å bruke slipebrett på forlengerskaft. Hadde grusomme fliser på badet så bestemte meg for å male både vegg og gulvfliser med trestjerners gulvmaling. Malingen på veggen holder veldig bra, men malingen på gulvet flasset fort av, så det var mislykket.


Malte fliser

Maling av fliser er altså ikke det beste underlaget, men det kan fungere meget godt til et alternativ om ikke lommeboka er helt klar for kostnaden det tross alt er med å legge nye fliser. Har ikke malte fliser , men tenker som deg å legge mikrosement på baderomsflis. Lekent, luftig, elegant eller kanskje litt dristig? Fine fliser men med stygt mønster eller farge, kan du fint fikse på selv. Slik gjør du: Slik rengjør du: Aller først er det viktig at underlaget er rent, støvfritt og tørt.


Vask bort alle rester av fett, såpe, balsam, kalk et cetera. Skrubb flisene godt med svamp, og bruk gjerne en børste på fugene. Fliser er et hardt materiale, og mange malingtyper sliter med å hefte til underlaget.


Men det er noen malingtyper med spesielt god heft som du fint kan male fliser med. Det kan føre til at resultatet blir langt fra pent. Håndmalt på bestilling.


Fresco gir en helt matt, kalket og skjoldet effekt. Jeg synes den gir en mye flottere overflate på fliser enn vanlig maling, det er en maling som dekker godt og gir en flott nesten fløyelsaktig overflate. Vi malte bare ett strøk.


Malte fliser

Jeg synes også det er en fordel at malingen er vannbasert med liten lukt. Vanlig maling kan også brukes. Malte fliser Skulle det være noen som helst tvil om det går an å male mosaikkfliser (eller andre fliser , for den saks skyld), så er svaret: JA! Da vi flyttet inn her ønsket vi en drastisk forandring på kjøkkenet.


Lei av kalde, hvite fliser ? Les også: Kan du ha tapet på badet? De fleste malingprodusentene har egne våtromssystemer, som er beregnet på nettopp dette. Det er en ekstremt stor jobb, særlig med små fliser.


I tillegg er det sjelden fugene som forårsaker fenomenet. Det kommer som oftest fra limet eller betongen under, og da hjelper det lite å skrape opp fugemassen, forklarer Karlsen. Dersom fugene er lyse, finnes det andre midlertidige løsninger. Det å male fliser er genialt og mye billigere enn å pusse opp hele badet.


Det er litt tidskrevende og mye jobb, men badet ser nye større ut og mer moderne. Flisene ser like bra ut nå som de gjorde da jeg malte dem i november, til og med dusjhjørnet er like fint. Du har kjøpt bruktbolig, og kanskje går det ikke lang tid før du oppdager at du virkelig ikke liker den forrige eierens smak i fliser.


Malte fliser

Men hva i all verden gjør du? En måte å bli kvitt stygge fliser på, er ved å gjemme dem bak de nye. La være å fjerne de gamle flisene, og legg heller flis på flis, foreslår Arne Nesje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg