fredag 3. februar 2017

Male lister hvite

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Fargesetting av lister.


Male lister hvite

Hvite lister kan være helt riktig mange steder, men ofte er det vel så fint å la listverket matche veggen. Hvit er ikke bare hvit når det kommer til farger, og det gjelder spesielt lister da disse gjerne skal passe til veggfargen. Mange er gått over til å bruke nøytrale hvite farger på listverk, da standardfargene bomull og eggehvit kan gi et gulere uttrykk når veggen får en annen farge. Resultatet blir da at lister og detaljer blir seende gule og litt ”skitne” ut inntil din kritthvite vegg. Når du skal male lister er det viktig at malingen flyter godt ut, slik at du får en fin finish.


Da bør du velge en maling i god penselkvalitet. De aller fleste produsenter har egne malingstyper beregnet på dører og listverk. Det er nemlig lettere å dekke de glatte listene med maskeringsteip, enn det er å dekke veggene. Det er også enklere å fjerne teipen fra blank maling uten at malingen følger med. Bomull, egghvit eller klassisk hvit ? Hvilken hvitfarge passer til hva?


Hvitt er et vanlig alternativ – men hvilken hvitfarge passer, det finnes jo så mange? Her er ekspertenes gode råd! TILFØR FARGER : For å skape mer atmosfære og varme i et hvitt rom, er det lurt å tilføre farger. På en kontrastvegg kan gjerne gulvlisten males i en matchende farge som veggen. Tips ved fargesetting av listverk.


Det kan være vanskelig å velge farge på listverket - og ofte ender man opp med hvitmalte lister. Er det lister i en annen farge ved vinduer og tak, kan du godt velge det ved gulvet også. Men det vil ramme inn rommet, akkurat som ved bruk av andre farger på taklistene.


Reserver ditt Hotell i Male online. Dette er en nyanse som er standard på mange snekkerdetaljer som lister , gerikter etc. Vi er vant til at listverket males hvitt , men slik trenger det absolutt ikke være. Det er ingenting galt med hvitt , men det kan være ganske markant. Noen ganger kan det derfor være fint å male listene i samme farge som veggene.


Det gir en fin helhet og et rolig uttrykk. Hvis du maler karmer, sprosser og utforinger med blank, hvit maling, reflekteres lyset mest mulig. Vil du ha vinduene til å se større ut, kan du male en hvit ramme rundt vinduet.


Nå ønsker flere og flere seg enda lysere hvit - og Maxbo leverer! Denne fargen er kun bygget opp av hvit og svart, og dermed helt nøytral. Begynn med listen som skal være øverst og nederst rundt vinduet. Hold den nederste og øverste lista på merkene, og fest dem på midten kun i foringen.


Lim hjørnene oppe og nede, og plasser sidelisten. Juster listene slik at de ligger rett på merkene, og slik at hjørnene ser fine ut. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere malt listverk. Hvordan male tidligere malte lister.


Male lister hvite

Det er mest gunstig å male treverk i vinterhalvåret for å minimere synlig kryp (striper med umalte områder). For å illustrere hvor hvitt fungerer og ikke, har vi bedt interiørdesignerne Mia Kjeldstad Hansen og Cecilie Claussen om å vurdere illustrasjonsbilder av hvite rom. Ikke hvite vegger i stua. For det er ikke alle rom som passer til å males hvite.


Unngå å bruke hvitt på soverom og på stue. La hvite , brede rette lister (ingen rundede kanter på topp) mot gulv og rundt dører. Da glir de fint inn i hverandre. Kjørte listefritt mot tak og rundt vinduer.


Male lister hvite

Men er veldig fornøyd med resultatet selv;) Vi monterte lister ferdig grunnet, men sparklet spikerhulv og malte ett strøk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg